Menestyksekäs Peugeot-yleisurheilutiimi kasvaa ensi vuonna

Hae mukaan Peugeot-yleisurheilutiimiin: Haku päättyy 8.1.

Yleisurheilun Peugeot-tiimin toiminta jatkuu ja laajenee. Suomen Urheiluliitto (SUL) ja Peugeotin maahantuoja Auto Bon Oy ovat sopineet, että Peugeot-yleisurheilutiimi kasvaa vuodelle 2019 kahdeksaan urheilija-valmentajapariin. 

– On ollut upea seurata nuorten kasvua niin urheilijoina, kuin yhteistyökumppaneinakin kuluneen vuoden aikana. Olemme ylpeitä siitä, miten he ovat edustaneet Peugeotin arvoja, kuten tavoitteista tinkimättömyys, joka kuuluu myös jokaisen huippu-urheilijan luonteeseen. Meille on tärkeää tukea nuoria urheilijoita kasvussa huippu-urheilijoiksi, sanoo Peugeotin maahantuojan Auto-Bon Oy:n toimitusjohtaja Markus Vuolle.

–  Usein kumppaneiden tuki kohdistuu vain lapsiin tai huippu-urheiluun, mutta olemme nähneet tärkeäksi tukea urheilijoita kaikkein kriittisimmässä vaiheessa, heidän kasvamisessaan huipulle. Tätä joukkoa harva kumppani tukee, vaikka nämä urheilijat tarvitsevat kipeimmin tukea ja ovat tulevaisuuden huippu-urheilumme selkäranka. Toivotamme uudet jäsenet tervetulleiksi mukaan tähän lämminhenkiseen tiimiin ja uuteen kauteen.

Peugeot-yleisurheilutiimin toiminta alkoi viime syksynä avoimella haulla. Ryhmään valittiin kuusi 17–21 -vuotiasta huippulahjakkuutta. Urheilijoille ja heidän valmentajilleen tarjotaan taloudellista tukea ja tiimin kummiurheilijan, keihäänheittäjän Antti Ruuskasen vinkit.

 – Vuoden 2019 tiimin haku alkaa yleisurheilu.fi -sivustolla joulukuun aikana,  sanoo Suomen Urheiluliiton (SUL) toimitusjohtaja Harri Aalto.

MM-hopea ja Nuorten olympiakultaa

Viime syksynä Peugeot-tiimiin nousivat vajaan kahden sadan hakemuksen joukosta pikajuoksija Sara Francis, kiekonheittäjä Helena Leveelahti, keihäänheittäjät Julia Valtanen ja Topias Laine sekä kuulantyöntäjä Arttu Korkeasalo ja seiväshyppääjä Urho Kujanpää.

 – Jokainen kuusikosta onnistui halli- tai kesän kilpailukauden mittaan, vaikka vaikeuksiakin oli. Tiimin kauden kruunasivat Helena Leveelahden hopea 19-vuotiaiden MM-kisojen kiekonheitosta Tampereella ja Topias Laineen keihäänheiton pronssi 17-vuotiaiden EM-kisoista Unkarin Györissä ja voitto Nuorten kesäolympialaisista Argentiinan Buenos Airesista,  Aalto sanoo.

Tulevan kesän tärkeimmät kansainväliset arvokilpailut nuorille yleisurheilijoille ovat 19 -ja 22-vuotiaiden EM-kilpailut heinäkuussa Ruotsin Boråsissa ja Gävlessä sekä 17-vuotiaille suunnatut Nuorten olympiafestivaalit Bakussa Azerbaidzhanissa 

 

Lisätietoja:

Harri Aalto

Toimitusjohtaja

Suomen Urheiluliitto

040 8234200 

harri.aalto@sul.fi

 

Markus Vuolle

Toimitusjohtaja

Auto-Bon Oy

p. 044 015 1100.