ME-mies Mike Powell neuvoo nuoria Lempäälän Hyppykarnevaaleilla – Karnevaalien hintaporras vaihtuu 1.6.

Pituushypyn maailmanennätysmies Mike Powell on paikalla kannustamassa nuoria urheilijoita ja heidän valmentajiaan Lempäälän Hyppykarnevaaleille 30.6.-3.7.

– Olen aina rakastanut hyppäämistä ja rakastan sitä edelleen – iän tuomista haasteista huolimatta. Kun Hyppykarnevaalien järjestäjät lähestyivät minua koin, että haluan olla edistämässä juuri tällaista tapahtumaa, Powell kertoo.

Kaksi maailmanmestaruutta ja olympiahopeaa ponnistaneen Powellin, 58, nimissä oleva maailmanennätys 895 syntyi Tokiossa 1991. Uran kymmenen parhaan ennätyskelpoisessa tuulessa tehdyn kilpailutuloksen keskiarvo on hulppea 865.

Aktiiviuran jälkeen Powellin into pituushyppyyn on säilynyt vahvana. Hän vieraili joulukuussa useiden yleisurheilulajien maajoukkueleirillä Tampereella, ja teki vaikutuksen.

– Powell inspiroi sekä urheilijoita että valmentajia, tuumi SUL:n pituushypyn lajivalmentaja Jari Kataja.

– On helppo ymmärtää, miksi Mike oli huippu-urheilija. Hän eli ja hengitti pituushyppyä, ja tekee sitä edelleen. Vanha herra innostui heti, kun näki omaa lajinsa urheilijoita. Häneltä tuli paljon hyviä vinkkejä.

Lisää vinkkejä on siis luvassa Lempäälän Hyppykarnevaaleilla. Kesän mittaan Powell nähdään myös Tampereen World Masters Athletics -kilpailuissa, jossa kilpailee pituushypyn ohella myös 100 metrin juoksussa.

Hyppykarnevaaleilla myös valmentajakoulutusta

Vaikka Hyppykarnevaalit on suunnattu nuorille hyppääjille, se toivottaa valmentajat yhtä lailla tervetulleeksi. Karnevaalin tämän vuoden kehityskohde on valmennusosaaminen.

Hyppykarnevaalien valmentajakoulutuksessa keskitytään erityisesti pituuden, korkeuden ja kolmiloikan keskeisimpien perusasioiden opettamiseen juniorivalmennuksessa.

SUL:n lajivastaavien johdolla toteutettava koulutus sisältää tiiviin paketin luentoja ja valmennusdemonstraatioita, joissa myös Powell on mukana. Karnevaalin organisoivat Yliastujat ja Lempäälän Kisa Yleisurheilu.

Karnevaalien hintaporras vaihtuu 1.6.

Kaikkien karnevaalien lajikarnevaalipaketti on vielä tarjolla alennettuun hintaan vielä toukokuun ajan. Lajikarnevaalien hinta on 195 € (31.5. saakka). Vanhempainkoulun hinta on 175 €.

​Kesäkuun ensimmäisestä päivästä alkaen jälki-ilmoittautumismaksu on 240 euroa. ​

Karnevaalien ajankohdat: 30.6.-3.7.2022​

– Aita- ja pikajuoksut, Jämsänkoski​
– Hyppykarnevaalit, Lempäälä​
– Seiväs, Somero​
– Kuula ja kiekko, Lohja​
– Keihäs, Pihtipudas​
– Moukari, Kaustinen​
1.-4.7.2022​
– Kestävyysjuoksut ja kilpakävely, Jämsä​

Karnevaalien yhteystiedot ja ilmoittautuminen