McLaughlin-Levrone kiiti Eugenessa mestariksi huippuajalla 48,74 – Ali vei tasokkaan pika-aitataiston ajalla 12,37 –

Sydney McLaughlin-Levrone ei jättänyt epäselväksi, kuka on naisten 400 metrin valtias Yhdysvalloissa. McLaughlin-Levrone voitti maansa mestaruuden Eugenessa ennätyksellään ja kauden hulppealla kärkiajalla 48,74. Ennätyksellään huippuaituri ja varttimaileri menee kaikkien aikojen maailmantilastossa sijalle kymmenen.

McLaughlin-Levrone juoksi ensimmäiset 200 metriä 23,24 ja johti juoksua loppuun asti. Toinen kansainvälisen huipputason aituri ja varttimaileri Britton Wilson oli toinen ajalla 49,79 ja Talitha Diggs kolmas ajalla 49,93.

Miesten 400 metriä voitti Bryce Deadmon ennätyksellään 44,22. Deadmon oli Yhdysvaltain 4  x 400 metrin joukkueissa voittamassa kultaa Tokion olympialaisissa ja viime kesänä Eugenen MM-kisoissa. Nyt hän kirkasti Eugenessa viime vuoden USA:n  mestaruuskisojen 5. sijan mestaruudeksi.

Kolme 4 x 400 metrin MM-kultaa ja Tokiossa olympiakultaa voittanut, kokenut Vernon Norwood, 31, oli toinen kauden parhaallaan 44,39 ja Quincy Hall kolmas ajalla 44,41.

Kokeneet Ali ja Harrison pika-aitojen kärkipari

Kokemus oli valttia naisten 100 metrin aitojen tasokkaassa finaalissa. Mestariksi juoksi vuoden 2019 maailmanmestari Nia Ali, 34, ajalla 12,37. Tokion olympiakisojen hopeamitalisti Keni Harrison, 31, oli toinen ajalla 12,42.

Keväällä 12,36 juossut  ja NCAA:n mestaruuskisoissa toiseksi aitonut Masai Russell oli kolmas ajalla 12,46. Kolmas sija ratkesi sekunnin tuhannesosilla, kun Alaysha Johnson oli neljäs samalla ajalla Russelin kanssa.

Tasokkaassa finaalissa Tia Jones oli viides ajalla 12,50 ja Tonea Marshall kuudes (12,63). Finaali ja välierät juostiin ennätyskelpoisissa tuulissa. Välierien kärkiajat olivat: Johnson 12,37, Ali 12,43, Harrison 12,45, Russell 12,48 ja Marshall 12,49.

Nikki Hiltz voitti naisten 1500 metriä ajalla 4.03,10. MM- ja olympiakultaa 800 metrillä voittanut Athing Mu oli toinen ennätyksellään 4.03,44. Yared Nuguse voitti miesten 1500 metriä ajalla 3.34,90 ja Joe Waskom oli toinen (3.35,32).

3000 metrin estejuoksun mestariksi juoksivat ennätyksillään Kenneth Rooks (8.16,78) ja Krissy Gear (9.12,81).

Chris Nilsen voitti seiväshypyn.

JuVaughn Harrison pituuskisan kolmas, KC Lightfoot jäi seiväshypyssä neljänneksi

Miesten seiväshypyn mestariksi taivutti Chris Nilsen, joka meni 591. Kisan yllättäjä oli Zach McWhorter, 24. Hän taivutti toiseksi ennätyksellään 586. Hänen kauden parhaansa ennen kilpailua 571 ja ulkoratojen ennätys 576. Hallissa McWhorter meni toissa talvena 585. Zach Bradford oli Eugenessa kolmas ylitettyään 581.

Urallaan kaksi maailmanmestaruutta hypännyt Sam Kendricks meni myös 581 samoin kuin tällä kaudella 607 ylittänyt KC Lightfoot, mutta he jäivät jakamaan neljättä sijaa.

Miesten pituushypyssä ei nähty supertuloksia. Kokenut Marquis Dendy piti suosikin asemansa ja voitti ponkaistuaan 814. Lontoon MM-kisoissa 2017 toiseksi sijoittunut Jarrion Lawson oli toinen hävittyään Eugenessa mestaruuden sentillä.

Korkeushypyn ja pituushypyn taitaja JuVaughn Harrison oli pituuskisan kolmas kauden parhaallaan 808. Korkeutta hän on tällä kaudella hypännyt 233. Toinen monen lajin taitaja, Cordell Tinch, oli pituushypyssä viides tuloksella 800.

Tinch, 22, on tällä kaudella juossut 110 metrin aidat 12,97 ja juoksi nyt Eugenessa Grant Hollowayn kanssa alkuerien kärkiajaksi 13,07. Tinch on kauden mittaan ponnistanut pituutta 816 ja hypännyt korkeutta 221.

Winkler heitti 79,04, Thompson 80,92

Rudy Winkler voitti miesten moukarinheiton tuloksella 79,04. Daniel Haugh ja Alex Young olivat toinen ja kolmas heitettyään 77,24 ja 75,87. Curtis Thompson voitti keihäänheiton kauden parhaallaan 80,92.

Naisten kuulantyönnön voitti Maggie Ewen, joka työnsi 19.92 Adelaide Aquilla oli kisan toinen 19 metrin ylittäjä tuloksella 19,02. Hallitseva maailmanmestari Chase Ealey oli neljäs työnnettyään 18,62.