McLaughlin jälleen USA:n mestariksi ME-ajalla, Harrison 12,34, Norman 43,56

Olympiavoittaja Sydney McLaughlin juoksi jo kolmannen 400 metrin aitojen maailmanennätyksen vuoden sisään voittaessaan Yhdysvaltain mestaruuden Eugenessa juhannuksena ajalla 51,41. Edellinen ME oli McLaughlinin Tokion olympialaisissa juoksema 51,46.

– Aina kun tulen tänne, tulee tunne, että jotakin uskomatonta voi tapahtua, McLaughlin hehkutti Eugenen karmaa maan yleisurheilupyhättönä.

McLaughlin voitti maansa mestaruuden myös edellisissä mestaruuskisoissa Eugenessa, jotka olivat samalla Yhdysvaltain olympiakarsinnat. Silloin hän viiletti ME-lukemiksi 51,90.

Eugenessa McLaughlin oli täysin ylivoimainen. Yhdysvaltain yliopistomestarin Britton Wilson oli toinen ajalla 53,08, jolla omasta ennätyksestä lähti reilu puoli sekuntia. Shamier Little oli kolmas ajalla 53,92.

Matkan hallitseva maailmanmestari Dalilah Muhammad oli kilpailusta vamman takia sivussa, mutta hänellä on mestarina villi kortti MM-kisoihin.

Harrison vastatuulessa 12,34, Norman 43,56

Naisten 100 metrin aidoissa ME:n haltija Keni Harrison voitti mestaruuden kauden kärkiajalla 12,34. Alaysha Johnson oli toinen ennätyksellään 12,35 ja Alia Armstrong kolmas ennätyksellään 12,47.

Kilpailu juostiin 1,4 metriä sekunnissa puhaltaneeseen vastatuuleen ja viisi parasta alitti 12,60. Neljäs ja viides sija menivät Tonea Marshallille ja Tia Jonesille ajoin 12,55 ja 12,59.

Lujaa liikuttiin myös miesten 400 metrillä. Tokion olympiakisoissa viidenneksi juossut Michael Norman ohitti 200 metriä ajassa 21,12 ja kiiti mestariksi kauden kärkiajalla 43,56. Normanin ennätys on kolme vuotta sitten juostu 43,45.

Kevään yliopistomestaruuskisojen hopeamitalisti Champion Allison, 23, kohensi ennätystään rajusti ja oli toinen ajalla 43,70. Aiempi ennätys oli 44,29. Randolph Ross oli kolmas ajalla 44,17.

Naisten 400 metriä voitti Yhdysvaltain yliopistomestari Talitha Diggs ajalla 50,22. Kendall Ellis ja Lynna Irby olivat toinen ja kolmas ajoin 50,35 ja 50,67.

Orji  ja Franklin loikkivat 14,79 ja 14,59

Kolme naista puhkaisi 14 metrin rajan kolmiloikan finaalissa. Mestariksi ponnisti jo kuudetta kertaa perättäin Keturah Orji mainiolla tuloksella 14,79. Tori Franklin oli toinen loikittuaan 14,59 ja Jasmine Moore 14,15 kantaneella hypyllä.

Sinclaire Johnson sinetöi naisten 1500 metrin voiton rajulla 300 metrin kirillä ja ajalla 4.03,29. Teare Cooper vei  kyttäilyksi menneen miesten 1500 metrin finaalin ajalla 3.45,86. Hillary Bor ja Evan Jager olivat 3000 metrin esteiden kärkikaksikko ajoin 8.15,76 ja 8.17,29.

Uransa kuudensiin MM-kisoihin lähtevä Kara Winger voitti naisten keihäänheiton mestaruuden jo yhdeksättä kertaa. Hän sivalsi viimeisellään 64,26. Myös hänen viimeistä edellinen, 60,46 kantanut heitto olisi riittänyt voittoon. Ariana Ince oli toinen tuloksella 60,43.

Kovia tuloksia jo kisojen aiempina päivinä

Tasokasta jälkeä on syntynyt myös kisojen aiempina päivinä. Fred Kerley voitti 100 metriä huippuajalla 9,77. Kisa juostiin 1,8 metriä sekunnissa puhaltaneessa myötätuulessa. Marvin Bracy-Williams oli toinen ennätyksellään 9,85 ja Trayvon Bromell kolmas ajalla 9,88.

Naisten 100 metrillä neljän kärki alitti 10,80 ja kuusi parasta kiihdytti alle 10,90:n, kun juoksijoiden selän takana myötätuulta oli 2,9 metriä sekunnissa. Mestariksi juoksi Melissa Jefferson huippuajalla 10,69. Aleia Hobbs ja Twanisha Terry olivat toinen ja kolmas ajoin 10,72 ja 10,74.

Naisten seiväshypyn kärkitrioksi taivuttivat kauden kärkituloksen 482 ylittänyt Sandi Morris, 465 selvittänyt Alina McDonald ja saman korkeuden ylittänyt Katie Nageotte. Naisten korkeushypyn voitti maansa ”kestomestari” Vashti Cunningham ylitettyään 193.

Chris Nilsen voitti miesten seiväshypyn ylitettyään 570 kuten toiseksi sijoittunut Luke Winder. Kumpikin jätti 575 väliin ja pudotti kolmesti korkeudesta 580.

Naisten pituushypyn voitti Quanesha Burks, joka venytti 2,7 metriä sekunnissa puhkuneessa myötätuulessa 7,06. Jasmine Moore oli toinen ponkaistuaan 680 (+2,5 m/s). Miesten finaali käytiin lievään vastaiseen ja sen voitti Rayvon Grey, joka ponnisti 819.

Olympiavoittaja Ryan Crouser hallitsi kuulantyöntöä. Hän voiton kauden kärkituloksella 23,12 ja työnsi tasokkaan sarjan: 22,42, 23,12, 23,01, 23,11 ja 22,98. Joe Kovacs oli toinen tuloksella 22,87, jonka hän työnsi kaksi kertaa.

Kovacs ehti johtaa kilpailua kahden kierroksen ajan kunnes Crouser meni ohi. Myös Kovacsin tulossarja oli vakuuttava: 22,87, 22,87, 22,62, 21,94, 21,39 ja 21,58. MM-halleissa viidenneksi sijoittunut Josh Awotunde oli kolmas tuloksella 21,51.

Miesten kovatasoisen moukarinheiton kärkitaiston voitti Daniel Haugh, joka heitti 80,18. Yhdysvaltain ennätysmies Rudy Winkler oli toinen heitettyään 78,33. Naisten moukarinheiton kärkikaksikko oli Brooke Andersen ja Janee Kassanavoid tuloksin 77,96 ja 76,04.