Mattilalle toinen mestaruus, Sundberg ennätysvireessä

Mattilalle toinen mestaruus

Korkeushyppylahjakkuus Arttu Mattila ponnisti Turussa nuorten SM-halleissa talven toisen Suomen mestaruuden, mutta jäi miettimään, pitäisikö hallikautta jatkaa, sillä talven tulokset eivät Äänekosken Urheilijoiden hyppääjä tyydytä.

– Mestaruuteen olen tyytyväinen, mutten tulokseen. Pitää miettiä menisinkö vielä parin viikon päästä käytävään Tampere Junior Indoors Games –tapahtumaan, Mattila tuumi.

Mattila ylitti Kupittaan hallissa 206. Se toi 17-vuotiaiden mestaruuden ja jää kaksi senttiä hänen halliennätyksestään, jolla hän voitti aikuisten hallimestaruuden Jyväskylässä viikko sitten.

Turussa rima nousi 206:n ylityksen jälkeen korkeuteen 212, joka ylittää sentillä Mattilan ulkoratojen ennätyksen. Mattila teki hyviä yrityksiä, mutta 212 jäi ylittämättä.

– Ärsyttää, kun se ei mennyt. Ponnistus meni liian lähelle, Mattila tuumi ja kertoi yllättyneensä, kuinka kimmoisa Kupittaan uusi Mondo-rata on.

– Se pompotti aika lailla, mutta olisi korkeus silti voinut mennä, Mattila tuumi.

Toiseksi 17-vuotiaiden korkeushypyssä sijoittui Sibbo-Vargarnan Casper Tillander, 16, ennätyksellään 197. Tulos on viisi senttiä parempi kuin viimekesäinen ulkorataennätys.

Eriksson 22-vuotiaiden mestariksi

Salon Vilppaan Samuli Eriksson vei 22-vuotiaiden korkeushypyssä mestaruuden kauden parhaallaan 203. Yritykset korkeudesta 210, joka sivuaa Erikssonin halliennätystä, eivät tuottaneet tulosta.

– Energiaa on hirveästi, mutta tekniikka on huono. Ponnistan liian kaukaa. Se alkoi viime kesänä, kun jäin alkukesällä hetkeksi ilman valmentajaa. Sen aikana tekniikka sekosi, Eriksson sanoi.

Nykyisin Erikssonia valmentaa Matti Nieminen.

Turun Urheiluliiton Ville Waher ja Äänekosken Urheilijoiden Valtteri Mattila olivat toinen ja kolmas. Kumpikin ylitti tasan kaksi metriä.

Kuulamestari-Hanski kova myös 400 metrin aitajuoksussa

Karhulan Urheilijoiden Janette Hanski voitti 17-vuotiaiden tyttöjen kuulan tuloksella 14,42. Hän työnsi kultatuloksen heti ensimmäisellä kierroksella ja toisella 14,41.

Hanski olisi voittanut mestaruuden vielä viidenneksi pisimmällä tuloksellaan, joka oli 14,15. Porvoon Akilleksen Kati Erkkilä pukkasi hopeaa tuloksella 14,02. Sarjassa työnnetään kolmikiloista kuulaa eli kilon kevyempää kuin naisten sarjassa.

– Tavoitteeni oli parantaa ennätystäni, joka on 14,75. Työnnöt eivät olleet teknisesti hyviä, mutta olen tietenkin tyytyväinen mestaruuteen.

Siskonsa Jatta-Juulia Hanskin valmentama Janette Hanski menestyy kahdessa aivan erityyppisessä lajissa.

– Ensi kesänä tavoitteeni on työntää kuulaa 15 metriä ja juosta 400 metrin aidat 60 sekunnin pintaan, Janette Hanski kertoi.

Sundberg lensi viimeisellä neljänneltä sijalta mestariksi

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Miska Sundberg leiskautti viimeisellä kierroksella neljänneltä sijalta 19-vuotiaiden miesten pituushypyn mestariksi.

Kuudennella kierroksella Sundberg pidensi ennätystään 14 sentillä lukemiin 696. Sitä ennen Sundberg oli neljäntenä tuloksella 677.

– Olen aina hypännyt hyvin viimeisellä kierroksella. Askel osui hyvin lankulle ja sain ponnistuksessa jalan lantion alle. Päälajini on 60 metrin aitajuoksu ja kesällä päätavoitteeni 19-vuotiaiden EM-kilpailut, kertoi Kari Mastokankaan valmentama Sundberg.  

Julius Toivolan viidennen kierroksen tulos 691 riitti hopeaan, ja näin JKU sai kaksoisvoiton. Neljän kierroksen jälkeen johtanut Turun Weikkojen Antti Tiekso jäi neljänneksi tuloksella 683.  Pronssin vei Janakkalan Janan Ilkka Alingue tuloksella 686.  

Leveelahden ennätys riitti hopeaan

19-vuotiaiden naisten kuularingissä Virtain Urheilijoiden Helena Leveelahti kohensi ennätyksensä 4 kilon kuulalla lukemiin 14,17. Mestaruuteen se ei aivan riittänyt. Sen vei Savonlinnan Riennon Henna Sallinen, joka työnsi 14,29, joka jää kaksi senttiä aiemmin tänä vuonna syntyneesta omasta ennätyksestä.

– Siihen nähden olen tyytyväinen, että olen sairastellut puolitoista viikkoa. Sarja oli huono. Parhaan ja huonoimman työnnön ero oli valtava. Kesällä tavoitteena on yli 15 metrin tulos, Sallinen sanoi

Leveelahden aiemmin tänä talvena työnnetty ennätys koheni Turussa hulppeat 54 senttiä.

– Meni paremmin kuin odotin. Kuula on ylipäätään mennyt hallikaudella eteenpäin, mutta tekniikassa on vielä tekemistä. Kiekkotuloksiin en ole tyytyväinen.

tuloksia


taika_koilahti.jpg