Mattila ylitti 17-vuotiaiden halli-SE:n: 220 olisi voinut mennä

Mattila ylitti 17-vuotiaiden halli-SE:n: 220 olisi voinut mennä

Arttu Mattila kohensi sentillä korkeushypyn 17-vuotiaiden sisäratojen Suomen ennätystä. Mattila voitti Jyväskylässä Hipposhallissa Urheiluoppilaitosten SM-kilpailussa lajinsa ylittämällä 216. Edellinen ennätys oli Toni Huikurin vuonna 1996 ylittämä 215.

Mattila, 16, kohensi Jyväskylässä roimasti omaa ennätystään. Hänen aiempi halliennätyksensä oli 208. Ulkoradoilla Mattila on ylittänyt parhaimmillaan 212. 

Hipposhallissa Mattila meni 205 ensimmäisellä, 210 kolmannella ja 216 ensimmäisellä yrittämällä. Sen jälkeen rima nousi 220:een, mutta sen ylittäminen ei enää onnistunut. Hyppääjän mukaan 220 on ylitettävissä nykykunnolla.

– Nyt ylitys 210:stä oli varmaan kisan paras hyppy. Sillä olisi voinut mennä myös 220. Yrityksissä korkeudesta 220 noja karkasi, eikä hyppy oikein pysynyt kasassa, Mattila sanoi.

Mattila on hallikaudelle hieman kasvattanut vauhtiaan. Aiemmin hän hyppäsi 10 askeleella paikaltaan, nyt hän sipsuttelee alkuun.

– Se kuljettaa hyppyä lujempaa, mutta siinä pitää myös keritä hypyn mukaan. Kokeilin tuota vauhtia kerran viime talvena, mutta palasin silloin vanhaan, Mattila sanoo.

Syksyn onnistuneen ja ehjän harjoituskauden jälkeen Mattila on kaikin puolin hyvässä kunnossa.

– Se on auttanut, kun on pystynyt harjoittelemaan terveenä. Kaikki ominaisuudet ovat menneet eteenpäin, Mattila sanoo.

Urheiluoppilaitosten mestaruuskisoissa Äänekosken Urheilijoiden hyppääjä edusti jyväskyläläistä Schildtin lukiota.

Mattilan tulos on talven kotimainen kärkinoteeraus. Naisten korkeushypyssä parhaan tuloksen teki varsinaisen mestaruuskilpailun ulkopuolella kilpaillut Jessica Kähärä, joka ylitti 175.

tulokset


1dx_8102.jpg

Jessica Kähärä ylitti 175 Hipposhallissa.