Marjaana Heikkiselle 18,56 jätti hämmentyneen olon: ”Tiedän, että pystyn paljon parempaan”

F34-luokan keihäässä maailmantilaston kakkosena oleva Marjaana Heikkinen oli hieman hämmentynyt kilpailustaan Lahden Motonet GP:ssä, joka toi tuloksen 18,56. Hänelle tulos 18,56 ”ei hirveästi tunteita nostata”. Pisin heitto syntyi toisella yrityksellä. Ensimmäisen 18,12 ja kolmannen 18,13 olivat kuuden sarjasta muut yli 18 metriä kantaneet.

– Verkkaheitot oli kaksi oikein hyvää 19 metrin heittoa. Sitten tapahtui jotain. Kimmon (valmentaja Kinnunen) mielestä väsymys näkyi, kun venytimme punttijaksoa. Jätin heitot kesken, kadotin kärkeä ja tein kaiken mahdollisen virheen mitä voi tehdä. Odotukseen nähden on vähän höntti olo, miten tässä näin kävin. Mutta pitkä kausi edessä, seuraavaksi juhannuksena Kuortaneella heittävä Heikkinen sanoi.

Kausi on pitkä, sillä Dubaissa heitetään MM-mitaleista vasta marraskuussa. Se on muovannut Siilinjärven Ponnistusta edustavan Heikkisen harjoittelua, sillä peruskuntokausia venytettiin pidemmäksi. Se näkyy vielä tällä hetkellä heittämisessä.

– Noin paljon ei teknisiä ongelmia ole ollut varmaan koko uralla, mutta ei ole koskaan harjoiteltukaan näin kovasti. On vähän hämmentynyt olo, muttei auta kuin olla luotto siihen tekemiseen. Tiedän, että pystyn paljon parempaan ja harjoituksissa on jo heitetty paljon enemmän.

Kuortaneen jälkeen Heikkinen kilpailee Pihtiputaan keihäskarnevaaleilla. F34-luokassa maailmantilaston ykkösenä on Kiinan Lijuan Zou, joka on heittänyt 18,83.

Parayleisurheilun lajeista Lahdessa ohjelmassa oli lisäksi T54-luokan 100 ja 200 metrin ratakelaus. Esa-Pekka Mattila voitti molemmat matkat, satanen sujui aikaan 15,74 ja 200 metriä 28,39.