Marjaana Heikkinen kohensi SE-lukemia

Heikkinen kiskaisi mestariksi Grossetossa

Siilinjärven Ponnistuksen parayleisurheilija Marjaana Heikkinen kohensi F34-luokan keihäänheiton Suomen ennätystä Kultainen Keihäs -kilpailussa Vantaan Myyrmäen kentälle. Heikkisen voittoheitto kantoi 17,82, kun aiempi hänen nimissään ollut SE-tulos oli 17,61.

Kokeneen heittäjän kauden päätavoite on onnistua syksyllä Rio de Janeiron paralympialaisissa. Sitä ennen edessä ovat Italian Grossetossa 10-16. kesäkuuta käytävät parayleisurheilun EM-kilpailut.

– Hyvät, että sain näin kauden ensimmäisen kilpailun jännityksen pois, Heikkinen totesi.

Heikkisellä on viime aikoina ollut pieniä ongelmia heittokäden kanssa, ja valmentaja Kimmo Kinnusen johdolla on kuumeisesti etsitty myös sopivampaa keihäsmallia.

– Näillä mitä minulla nyt on, ei oikein pysty laittamaan voimaa heiton taakse, kun ne tulevat lappeelleen maahan, Heikkinen sanoo.

Heikkisen mukaan harjoituksissa keihäs on kaartanut yli 18 metriä ja sitä tarvitaan, jos aikoo taistella menestyksestä EM-kisoissa ja paralympialaisissa.

– Näillä tuloksilla taistellaan ehkä pronssimitalista. Mestaruuteen vaaditaan 18,50:n heittoa, Heikkinenkuvaa EM-kisojen tasoa.