Manyonga Shanghain sateessa 856, Huihui kiskaisi 66,25, Prescod yllätti

Manyonga Shanghain sateessa 856

Pituushypyn maailmanmestari Luvo Manyonga ei säikkynyt sadetta, eikä kovaa kilpailua. Etelä-afrikkalainen voitti Timanttiliigan Shanghain kilpailun ponnistettuaan kauden kärkituloksen 856. Tulos syntyi viimeisellä hypyllä.

Kilpailussa nähtiin draamaa, kun toiseksi sijoittunut Kiinan Yuhao Shi ponkaisi toisellaan ennätyksen 843, mutta päätti kilpailun tuskaiseen parkaisuun. Hän jäi hiekkakasaan pitelemään nilkkaansa, telottuaan jalkaansa viimeisen hypyn ponnistuksessa.

Aiemmin tänä vuonna Kansainyhteisön mestaruuden voittanut Manyonga ponkaisi viidennellä kierroksella 843, ja nousi taistelemaan kisan voitosta.

– Kun Shi ponnisti 843, totesi, että nyt on pidettävä pää kylmänä, tästä ei tule helppoa kilpailua. Olin todella tyytyväinen, kun pääsin neljännellä sen 843 ja sitten vielä 856 viimeisellä kierroksella, Manyonga sanoi.

Australian Henry Frayne oli kolmas 815 kantaneella hypyllä.

Kisan yllätys oli britti Reece Prescodin voitto 100 metrillä. Viime kesänä Lontoon MM-kisoissa 100 metrillä seitsemänneksi juossut sprintteri pinkaisi Shanghaissa 100 metriä 10,04, joka jäi 0,01 sekuntia hänen ennätyksestään. Kisa juostiin sateessa ja lievään vastatuuleen.

– Ajattelin, että näissä oloissahan minä harjoittelen. Jos nyt juoksen hyvin, voitan, 22-vuotias britti hehkutti uransa ehkä makeinta voittoa.

Kiinan Bingtian Su oli toinen ajalla 10,05 ja hänen maanmiehensä Zhenye Xie kolmas (10,17).

– Sade vaikutti omaan tunnelmaan, mutta kun lähtölaukaus kajahti, fokus oli juoksussa, Su tuumi.

Kisan vierailevista tähdistä 200 metrin maailmanmestari Ramil Gulijev oli kuudes (10,20) ja vaisusti juossut Yhdysvaltain Justin Gatlin seitsemäs (10,20)

– Jäin telineisiin ja sen jälkeen takamatkaa oli liiaksi, Gatlin summasi juoksuaan.

Naisten lajeissa kotiyleisöä lämmitti Kiinan Lu Huihuin keihäskisan voitto. Hän vei voiton kauden parhaallaan 66,85. Huihui sivalsi sateen kastelemalla radalla hyvän sarjan, jonka toiseksi pisin heitto kantoin 66,25.

Puolan Marcelina Witek oli toinen heitettyään 64,49. Turkin Eda Rugsuz oli kolmas 63,20 kantaneella heitolla.

 


steven_gardiner_6596.jpg

Steven Gardiner on alittanyt 44 sekuntia kauden molemmissa 400 metrin juoksuissaan.

,

Gardiner: Kisa halussa jo 120 metrin kohdalla

Steve Gardiner on vakuuttavan varmassa kunnossa. Viime kesänä 400 metrin MM-hopeaa juossut bahamalainen voitti varttimailin ajalla 43,99. Se oli hänelle kauden toinen startti 400 metrillä. Edellinen toi hiljattain Dohassa voiton kauden kärkiajalla 43,87.

– Hyvä kisa. Oli hienoa juosta kisaennätys. Tunsin jo 120 metrin kohdalla, että kisa on minun halussani, Gardiner sanoi.

Isaac Makwala Shainghaissa oli toinen kauden parhaallaan 44,23. Qatarin Abdalleleh Haroun oli kolmas ajalla 44,51.

Kolmiloikan MM- ja olympiavoittaja Christian Taylor kiersi ratakierroksen ajassa 45,24 ja oli viides.

– Luulin, että pystyisin kisaamaan näiden kavereiden kanssa, mutta kyllä he ovat aivan toisella tasolla. Hyppääjät, eivät vaan ole pikajuoksijoista, Taylor tuumi puolivakavissaan.

 

,


m_110_meter_hack_dsc_0829.jpg

Vammat on voitettu. Omar McLeod on taas voittovireessä.

,

Vammoista toennut McLeod voittoon

Kenian 20-vuotias Wycliffe Kinyamal voitti 800 metrin kauden kärkiajalla ja ennätyksellään 1.43,91. Kisa ratkesi kiritaistelussa aivan juoksun, jossa Kinyamalin maanmies Jonathan Kitlit oli toinen kauden parhaallaan 1.43,95.

Puolan Marcin Lewandowski sijoittui kolmanneksi ajalla 1.45,41.

Miesten pika-aitojen hallitseva MM- ja olympiavoittaja Omar McLeod oli tutun vakuuttava kauden ensimmäisessä 110 metrin aitojen startissaan. Hän juoksi osanottajalistaltaan erittäin tasokkaassa, sateen ryydittämässä kilpailussa voiton ajalla 13,16.

McLeod 24, pyrähti aiemmin tänä keväänä 200 metrin ennätyksekseen 20,49 ja jahtaa nyt 110 metrin aitojen timanttiliigan mestaruutta.

– Minulla on yleensä kauden tässä vaiheessa pari aitakisa alla, mutta nyt olen kamppaillut vammojen kanssa. Venäytin takareiden, säärissä kipuili penikkatauti ja sitten oli vaivaa reiden lähentäjässä. Nyt juoksin kuitenkin luottavaisena, McLeod sanoi.

Olympiakakkonen Espanjan Orlando Ortega oli toinen hävittyään voiton sekunnin sadasosalla. Viime kesän MM-kakkonen Sergei Shubenkov kolmas ajalla 13,27. Hän kilpailee kesäkuun alussa Turussa Paavo Nurmen kisoissa.

Lavillenie: Ei ollut helppo päivä

Renaud Lavillenie vei miesten seiväshypyn 581:n ylityksellä joka oli myös toiseksi sijoittuneen Puolan Piots Lisekin tulos. Sateisessa säässä 586 oli molemmille liikaa.

– Ei ollut helppo päivä. Olosuhteet olivat vaikeat. Hyppäsin nyt vain 16 askeleen vauhdilla, kun se normaalisti on 20 askelta, Lavillenie sanoi.

Bahaman Shaunae Miller-Uibo on voitti naisten 200 metriä kauden parhaallaan 22,06. Kisa käytiin sateen kastelemalla radalla ja lıevässä vastatuulessa (-0,4 m/s).

Tänä keväänä 200 metriä kisoja juossut 400 metrin olympiavoittaja nousi kisan kärkeen viimeisillä kymmenillä metreillä ja piti vaivatta takanaan Hollannin Dafne Schippersin, joka oli toinen kauden parhaallaan 22,64.

– Harjoittelen edelleen 400 metrille, mutta tällä kaudella fokus on 200 metrillä. Juoksen sitä tänä vuonna enemmän, Miller-Uibo sanoi.

 

,


kendra_harrison_hs26955.jpg

– Pitää pystyä juoksemaan puhtaammin, Keni Harrison harmitteli 8. aidan kolhimista.

,

Harrison kolhi aitaa ja oli kolmas

Naisten 100 metrin aitojen ME-nainen Keni Harrison on viime vuosina ollut kilpailussa harvoin kärkikaksikon ulkopuolella. Shanghaissa hän kolhi lopussa aitaa putosi kolmanneksi ajalla 12,56, kun amerikkalaiset Brianna McNeal ja Sharika Nelvis juoksivat kaksi kärkisijaa ajoin 12,50 ja 12,52. Kisa juostiin myötätuulessa (+0,9 m/s), mutta sateen säestämänä.

– Niin kuin näkyi, sain hyvän startin, mutta kolhin kahdeksatta aikaa. Pitää vaan pystyä juoksemaan puhtaammin, Harrison tuumi

Naisten 400 metrin aitojen nopein oli olympiavoittaja ja viime kesän MM-kakkonen Daliah Muhammad kauden parhaallaan 53,77. Kesän kärkiaika 53,60 jäi edelleen Tampereen MM-kisoihin ilmoittautuneen Sydney McLaughlinin nimiin.

Jamaikan Janieve Russell oli toinen ennätyksellään 53,78.

– Oli hienoa juosta näin lujaa kauden tässä vaiheessa. Harjoituksissa on ollut vähän motivaation puutetta, kun tällä kaudella ei ole arvokisa, Muhammand tunnusti.

Venäläinen korkeushypyn supertähti Marie Lasitskene jatkoi voittoputkeaan ylittämällä kauden kärkituloksen 197. Kahden metrin ylitys ei ollut kaukana. Edellisen kerran venäläishyppääjä on hävinnyt toissa kesänä.

– En laske voittojani. Toimittajat saavat tehdä. Hyvä kisa, Lasitskene tuumi.

Bulgaria Mirela Demireva oli toinen kauden parhaallaan. Viime kesänä Lontoon MM-kisojen hopeamitalisti ylitti 194.

Ibargüen: Upea kilpailu

Kolmiloikkatähti Caterine Ibargüen avasi oman timanttiliigakautensa Shanghaissa vakuuttavasti. Hän ponkaisi nousujohtoisen kilpailun kuudennella yrityksellä kauden kärkituloksen 14,80, joka riitti ylivoimaiseen voittoon. Viime kesänä hän ponnisti vain kahdesti hieman paremmin kuin  nyt Shanghaissa.

– Upea kilpailu, Turussa kesäkuun alussa kilpaıleva Ibargüen hehkutti.

Toiseksi kilpailussa ponnisti Jamaikan Shanieka Ricketts, joka liiteli 14,55.

Kiinan Lijiao Gong ei pettänyt kotiyleisön toiveita. Viime kesänä MM-tittelin Lontoossa kiinalainen oli Shanghain kuulantyöntötaiston paras. Hän työnsi kauden kärkituloksen 19,99 ja kukisti toiseksi sijoittuneen Jamaikan Danniel Thomas-Doddin 1,29 metrillä.

tulokset