Mannio ja Wirkkala ratkovat olympiapaikan Oulussa

Mannio ja Wirkkala ratkovat olympiapaikan Oulussa
Oulussa torstaina alkavat Kalevan kisat ratkaisevat kuka on Rio de Janeiron olympialaisissa Suomen joukkueen kolmas keihäänheittäjä, ja kuka Suomeen jäävä varamies.

– Asetelma on selkeä. Rion paikasta Oulussa heittävät Ari Mannio ja Teemu Wirkkala. Kumpi heistä on parempi keskinäisessä vertailussa, lähtee Rioon, toinen on varamies, sanoo Suomen Urheiluliiton valmennusjohtaja Jorma Kemppainen.

Kemppaisen mukaan kerrasta poikki –valinnan takana olivat niin Olympiakomitea kuin Mannio ja Wirkkala.

– Asiasta keskusteltiin juhannuksena. Kaikki olivat sitä mieltä, että tämä on hyvä ratkaisu. Silloin, kun valittiin kolmatta heittäjää EM-kisoihin Amsterdamiin, ei ollut edellytyksiä nimetä olympiajoukkueen kolmatta heittäjää, Kemppainen sanoo.

Manniolle ja Wirkkalalle tilanne on tuttu. Vuosi sitten Porin Kalevan kisoissa he kilpailivat vastaavalla tavalla paikasta Pekingin MM-joukkueessa. Silloin Wirkkala oli parempi, mutta joutui jättämään MM-kisat väliin, kun Kalevan kisoissa tuli reiden lähentäjään repeämä.

Wirkkala ja Mannio eivät ole tämän kauden kisoissa yltäneet vielä kuntonsa mukaisiin tuloksiin, joten Kalevan kisojen taistosta on lupa odottaa hyvätasoista.

Mannion, 28, kauden paras on Lapinlahdella heitetty 81,21. Hän oli mukana Amsterdamin EM-joukkueessa, mutta karsiutui loppukilpailusta. Wirkkalan kesän paras on Turussa heitetty 80,57. Kaksikon kesän keskinäiset kohtaamiset ovat Manniolle 3-2.

Pitkämäki: Verikokeissa ei löytynyt mitään

Tero Pitkämäki ja Amsterdamissa EM-pronssia heittänyt Antti Ruuskanen valittiin olympiajoukkueessa jo talvella. Pitkämäki on EM-kisojen jälkeen keskittynyt harjoittelemaan. Hän kävi tarkistamassa, että kropan terveys on kunnossa vaisuksi jääneen EM-kisareissun jälkeen.

– Verikokeissa ei löytynyt mitään erityistä. Nyt on menossa treenipätkän jälkeinen palauttelu kohti Kalevan kisoja, Pitkämäki sanoo.

Ruuskaselta löytyi EM-kisojen jälkeisissä tutkimuksissa reiden lähentäjälihaksesta osittainen revähdys ja vastaava vamma leveästä selkälihaksesta. Nuo vammat eivät kuitenkaan uhkaa Ruuskasen olympiamatkaa. Jos kuntoutuminen sujuu suunnitelmien mukaan, Ruuskasen aikeena on palata kilparadoille jo Joensuun Eliittikisoissa 30. heinäkuuta.


kultainen_keihas9.jpg