Mannio ja Wirkkala kohtaavat Vantaalla Kultainen keihäs -kilpailussa

Oulun Kalevan kisoissa 656 urheilijaa

Vantaan Kultainen keihäs -kilpailu lyö alkutahdit EM- ja olympiakesän keihäsmittelöille, ja taistelulle Suomen joukkueen kolmannen mieskeihäänheittäjän paikasta EM- ja olympiakisoihin. 

Toukokuun 28. päivä Vantaan Myyrmäen kilpailuun ovat tulossa ainakin Ari Mannio, Teemu Wirkkala ja sekä naisten kärkinimiä ja nuorten kilpailuun muiden muassa Miro Määttänen.

– Kauden avaus on aina arvoitus, mutta nyt näyttää hyvältä. Tarkoitus on antaa näyttö omasta kunnosta heti ensimmäisessä kilpailussa, Mannio vakuuttaa.

Mannio, 28, heitti viime kesänä ennätyksensä 86,82, ja oli mukana Pekingin MM-kisoissa. Valmistautuminen EM- ja olympiakauteen alkoi kuntoutuksella olkapäävaivan takia. Nyt kaikki on kunnossa.

– Tämän vuoden puolella ei ole ollut kipuja ja olen päässyt heittämään hyvin. Olkapään liikkuvuuskin on taas hyvä. Heittomääriä olen vähentänyt, mutta niin pitääkin, kun ikää karttuu, Mannio sanoo.

Myyrmäessä Mannion ja Wirkkalan haastavat muun muassa viime kesänä 81,62 heittänyt Toni Sirviö, kokenut Harri Haatainen sekä Tuomas Laaksonen, joka on palaamassa lajin kärkikaartiin vammakierteen jäljiltä.

Naisten kilpailussa ovat mukana ainakin Jenni Kangas ja Heidi Nokelainen.

Lisätietoja: tästä linkistä


teemu_wirkkala.jpg