Mannio heittää sotilaiden Maailmankisojen voitosta

Mannio heittää sotilaiden Maailmankisojen voitosta

Keihäänheittäjä Ari Mannio taistelee maanantaina Etelä-Korean Mungyeongissa Kansainvälisen sotilasurheiluliiton (CISM) Maailmankisojen mestaruudesta.

Manniolle, 28, kisa on päätös pitkälle kaudelle, jonka aikana hän on siirtänyt ennätyksensä lukemiin 86,82. Mannion mukaan virtaa riittää kilpailla vielä lokakuussa.

– Täysillä kilpaillaan, Mannio sanoo.

Suomalaisista miesten keihäskilpailuun osallistuu myös Tallinnassa 22-vuotiaiden EM-kisoissa kahdeksanneksi yltänyt Joni Karvinen.

Suomalaiskaksikon vastustajiin Etelä-Koreassa kuuluu muiden muassa 85,40 tänä vuonna heittänyt saksalainen Johannes Vetter. Hän oli neljäs 22-vuotiaiden EM-kisoissa ja seitsemäs Pekingin MM-kisoissa.

Keihäskilpailun kärkinimiä ovat niinikään toissa vuoden venäläinen MM-mitalisti Dimitri Tarabin sekä saksalainen Julian Weber. Hän heitti alkukaudesta 81,15, mutta ei ole kilpaillut heinäkuisten 22-vuotiaiden EM-kisojen jälkeen. Hän oli Tallinnan kisoissa viides.

CISMin kisojen suomalaiseen yleisurheilujoukkueeseen kuuluvat keihäskaksikon lisäksi kuulantyöntäjä Arttu Kangas, moukarinheittäjä Markus Kokkonen ja kolmiloikkaaja Simo Lipsanen. Kangas ja Kokkonen kilpailevat tiistaina ja Lipsanen keskiviikkona.

Lisätietoja


dsc008171.jpg

Tällaista oli meno CISMin kisojen avajaisissa.