Manninen rikkoi Haagissa puolimaratonin EM-rajan ennätyksellään: ”En olisi ikinä uskonut”

Laura Manninen järjesti mojovan yllätyksen Haagin puolimaratonilla. Manninen juoksi tuulisessa säässä ennätyksensä 1.14.01, jolla hän nousee Suomen kaikkien aikojen tilastossa kahdeksanneksi. Tulos alittaa kirkkaasti myös Pariisin EM-kilpailujen tulosrajan.

– En olisi ikinä uskonut, että teen vielä oman ennätykseni. Olin silloin 2016 elämäni kunnossa, Manninen muisteli edellisen ennätyksensä 1.14.16 tuonutta Amsterdamin EM-kilpailujen puolimaratonia.

Haagissa Manninen oli kahdeksas. Voittoon juoksi Kenian Joyline Chemutai ajalla 1.09.44.

46-vuotias Manninen juoksi edellisen puolimaratoninsa kaksi viikkoa sitten Arabiemiirikuntien Ras al Khaimahissa. Silloin hän oli 16:s ajalla 1.15.45.

– Sen kilpailun jälkeen treenasin viikon ja höntsäilin tämän kisaviikon. Se teki isoimman eron, että sain nyt nukuttua 12 tunnin yöunet ennen tätä kilpailua. Ennen RAK:n puolimaratonia en oikeastaan nukkunut, Manninen sanoi.

Manninen on nyt Camilla Richardssonin ja Annemari Kiekaran ohella kolmas Pariisin EM-rajan puolimaratonilla tänä vuonna alittanut suomalainen.

– Nyt vaan täytyy pysyä juoksukunnossa ja nautiskella. Onneksi tulee kevät ja Suomessa alkaa olla juoksukisoja. Duuniviikot pitää harjoitella löysästi ja viikonloppuisin käydä juoksemassa joku kilpailu, Manninen kuvasi tapaa, jolla aikoo hyvän juoksuvireen säilyttää.

Raju vastatuuli viimeisellä kilometrillä

Haagissa Mannisella kesti tovi saada kroppa kunnolla vireeseen, vaikka vauhti pysyi tasaisena läpi kilpailun. Ensimmäinen 10 kilometriä kulki ajassa 34.51 ja 20 kilometrin väliaika oli 1.10.02.

– Alussa olin aika jäässä, kun siinä ei oikein päässyt kunnolla lämmittelemään. Alku oli myös aika ruuhkainen, mutta 5 kilometrin jälkeen sain itseni lämpimäksi. Tuuli oli pahin viimeisellä kilometrillä. Siinä tuntui ettei oikein pääse eteenpäin, Manninen muisteli.

Vantaan Kenttäurheilijat -58:aa edustavan Mannisen Haagissa juoksema aika on myös 45-vuotiaiden naisten Suomen ennätys. Eturivin takaa lähtemään joutuneen Mannisen nettoaika juoksussa oli vieläkin parempi 1.13.55.

Yleisurheilutuloksia/Kv.

Haag, Hollanti:

Kv. puolimaraton:

Naiset, puolimaraton: 1) Joyline Chemutai Kenia 1.09.44 … 8) Laura Manninen Suomi 1.14.01 (Pariisin EM-raja).

Tulospalvelu: