Manninen jahtaamaan ME-aikaa New Yorkiin

Manninen ennätysvauhdissa New Yorkin maratonilla

Laura Manninen juoksee New Yorkissa kuluvan kuun lopussa yhden uransa erikoisimmista kilpailusta. Hän on mukana tavoittelemassa maratonin epävirallista halli-ME-tulosta.

– Kilpailu juostaan 200 metrin radalla. On se niin hullua, etten voinut olla ilmoittautumatta, kun bongasin juoksun, Manninen sanoo.

New Yorkissa hallimaratonia juostaan kolmen päivän ajan 24.-26. maaliskuuta. Mukana on maratonviestiä ja henkilökohtaisia kisoja. Manninen juoksee kilpailussa, jossa on mukana kaksi naisjuoksijaa, eli Manninen itse ja amerikkalainen Kate Pallardy sekä neljä miestä.

Miesjuoksijoiden joukossa on viime vuonna vastaavassa kilpailussa miesten epävirallisen halli-ME:n 2.21.55 juossut Malcolm Richards. Naisten epävirallinen halli-ME on Allie Kiefferin 2.44.34,9. Se on juostu vuosi sitten samaisessa kilpailuissa.

– Bongasin tuon kilpailun yhden New Yorkin maratonin järjestäjän Facebook-sivulta. Oltiin miehen kanssa juuri Etelä-Afrikassa Johannesburgissa ja hotellissa, jonka yhteydessä oli 200 metrin rata, Manninen muistelee.

– Kävin radalla juoksemassa puolitoista tuntia ja totesi, että kyllä siihen olisi voinut juosta toiset puolitoista tuntia perään. Sitten ilmoittauduin kisaan.

Mannisen, 43, maratonennätys on viime vuonna New Yorkissa juostu 2.41.08.

– Pallard on juossut matkan minuutin kovempaa, joten hän on minulle hyvä selkä jota seurata, Manninen sanoo.

Kisaan osallistujat saivat myös esittää kisajärjestäjille musiikkitoiveensa.

– Nyt sitten matkalla jossain kohti kajahtaa Kaija Koota ja Cheekiä, Manninen sanoo.

Istuinkyhmyn luu irti

Manninen on hyvässä kunnossa. Hän sijoittui hiljan Haagin puolimaratonilla neljänneksi ajalla 1.15.17.

– Sain kortisonipiikin ennen kisaa, toivottavasti sen voimalla mennään myös New Yorkissa, Manninen sanoo. Kortisonilla hoidettiin kipuja, jotka ovat kiusanneet juoksijaa läpi hänen kilpailu-uransa.

– Nyt kipuihin on löytynyt syy. Minulla on istuinkyhmyn luu irti. Sen kuntoon laittaminen on iso operaatio, johon en ole henkisesti valmis, koska pystyn juoksemaan näilläkin ”terapiamuodoilla”, Manninen sanoo..

Ennen Haagin maratonia Manninen ehti juosta normaalitahtia vain kaksi viikkoa. Sitä ennen hän treenasi crosstrainerilla.

– Ajattelin ennen Haagin kisaa, että olen tyytyväinen jos tulos on 1.16.00-alkuinen. Nyt täytyy New Yorkissa yrittää alle sen kahden tunnin ja 44 minuutin.