Manninen ennätysvauhdissa New Yorkin maratonilla

Vantaan Kenttäurheilijat 58:n Laura Manninen kohensi maratonin ennätyksensä New Yorkissa lukemiin  2.41.08. Perinteikkäässä kilpailussa se riitti 15. sijaan.

Mannisen, 43, edellinen ennätys oli aiemmin tänä syksynä Lahdessa juostu 2.41.21. Tuo juoksu toi hänelle matkan Suomen mestaruuden.

Manninen kilpaili New Yorkissa neljättä kertaa urallaan ja oli toista kertaa mukana naisten niin sanotussa eliittiryhmässä. Tänä syksynä New Yorkissa juostiin napakassa tuulessa.

– Tuossa tuulessa ja tuolla reitillä en olisi pystynyt parempaan. En muistanutkaan, että reitti on niin rankka. Siellä on ihan jumalattoman pitkiä nousua, vaikkakin loivia, Manninen sanoi.

Manninen juoksi käytännössä koko matkan yksin ja nautti.

– En ole koskaan nauttinut maratonista noin paljon. Olin viimeksi eliittilähdössä 2010 ja siinä kisassa oli hirveät pakarakivut. Nyt päätin, että juoksen yksin ja nautin, kun ei ollut mitään vaivoja.

New Yorkissa Manninen oli naisten kilpailussa paras eurooppalainen. Kilpailun voitti Kenian Mary Keitany jo kolmatta kertaa perättäin. Hänen voittoaikansa oli 2.24.26. Kenian kaksoisvoiton sinetöi Sally Kipyego ajalla 2.28.01. Yhdysvaltain Molly Huddle oli kolmas ajalla 2.28.13.

Kesällä Suomen EM-joukkueessa puolimaratonin juossut Manninen pitää nyt kahden viikon huilin harjoittelusta. Sen jälkeen ajatuksissa välkkyy osallistuminen Dubain maratonille alkutalvesta. SUL:n Lontoon MM-kisojen maratonille asettama tulosraja 2.36.00 ei ole Mannisen silmissä mahdoton.

– Pystyin nyt tasaisilla osuuksilla pitämään sellaista matkavauhtia, ettei tuo aika tasaisella reitillä ihan utopistiselta kuullosta, Manninen sanoi.

Ghebreslassie miesten ykkönen

Eritrean Ghirmay Ghebreslassie voitti New Yorkissa miesten kilpailun. Matkan hallitsevan maailmanmestarin voittoaika oli 2.07.51. Hän on kilpailun ensimmäinen Kenian ulkopuolelta tuleva voittaja kuuteen vuoteen.

Kilpailu alkoi ratketa puolenvälin jälkeen, kun Ghebreslassie, Kenian Lucas Rotich ja Etiopian Lelisa Desisa kiristivät tahtia. Ghebreslassie karkasi sitten muilta 32 kilometrin jälkeen.

Rotich oli toinen ajalla 2.08.53. Kolmanneksi nousi amerikkalainen konkari Abdi Abdirahman, 39, ajalla 2.11.23.