Manni parayleisurheilun SM-hallikisan tähti: "Ei vielä kaikkein räjähtävintä kelausta"

Manni parayleisurheilun SM-hallikisan tähti: "Ei vielä kaikkein räjähtävintä kelausta"

Ratakelauksen paralympiapronssimitalisti ja viime vuoden kaksinkertainen EM-kultamitalisti Henry Manni avasi kisavuotensa parayleisurheilun SM-hallikisoissa Pajulahti-hallissa Lahden Nastolassa. Kisaohjelmassa oli kaksi 60 metrin kelausvetoa, joista lohjalainen ei suuria etukäteen odottanut. Hän voitti luokkansa (T34) ajalla 12,12 kelattuaan alkuerissä 12,02. 

– Ei se vielä kaikkein räjähtävintä kelausta ollut, vähän sellaista talvista. On vähän kuin talviunilla koko mies. Mutta enköhän minä marraskuuhun mennessä herää, Manni totesi.

Marraskuulla Manni viittaa parayleisurheilun MM-kilpailuihin, jotka käydään tänä vuonna poikkeuksellisen myöhäiseen ajankohtaan Dubaissa.

– Sillä on sellainen vaikutus tähän vuoteen, että tehdään kaksiosainen kilpailukausi. Sveitsissä on kolmen tosi kovan kisan kilpailusarja touko-kesäkuussa, siihen tehdään ensimmäinen huippu. Sitten päästään hyödyntämään Suomen kesää kerrankin, eli tekemään kovia treenejä kesällä, ja marraskuulle sitten toinen kisahuippu, Manni kertoi.

– Viikon päästä lähden Teneriffalle kolmeksi viikoksi treenaamaan Amanda Kotajan kanssa. Ihan luottavaisin mielin olen alkavaa kisavuotta ajatellen, hän jatkoi.

EM-kilpailuissa Manni kelasi T34-luokassa kahden kullan lisäksi (400m ja 800m) hopeaa 100 metrillä. MM-kilpailuissa taso on kuitenkin useampaa astetta kovempi tunisialaisen Walid Ktilan johdolla, joten mitalit ovat tiukemmassa.

– Haluaisin päästä sataselle samalle tasolle kuin olin Riossa 2016. Näkisin, että olen tällä hetkellä ehkä 400 metrillä kaikkein lähimpänä kärkeä. 800 metriä on taas minulle pikkaisen liian pitkä ja 200 meillä ei MM-kisoissa ole. Taso on meidän luokassa varmasti taas vähän aiempaa kovempi, mutta en usko, että mitään hirveän radikaalia muutosta on tapahtunut edellisiin arvokisoihin nähden, Manni pohti.

Parayleisurheilun SM-hallikilpailuissa oli mukana 66 urheilijaa liikunta-, kehitys- ja näkövammaisten sekä elinsiirron saaneiden sarjoissa. Kansainvälisen huipputason kelaajista kisoissa oli mukana Mannin lisäksi T54-luokan 100 metrin hallitseva Euroopan ja maailmanmestari Amanda Kotaja.

SM-kilpailujen tulokset