Manni neljäs EE-ajalla: Ei jäänyt jossiteltavaa

Manni neljäs EE-ajalla: Ei jäänyt jossiteltavaa

Ratakelaaja Henry Manni teki Rion paralympiakisojen 800 metrillä Euroopan ennätyksen 1.41,92. Kovatasoisessa finaalissa se riitti neljänteen sijaan.

 – Vauhti oli niin kova, ettei jäänyt jossiteltavaa. Tarvitsen lisää kisoja alle. Tällä matkalla täytyy osata lukea etäisyyksiä ja taktiikkaa. Sen oppii kisaamalla. Isommilla mailla on se etu, että pystyvät treenaamaan peesausta ja ohituksia, Manni pohti.

Arabiemiirikuntien Mohamed Alhammadi voitti kilpailun paralympiaennätyksellä 1.40,24 joka jäi 0,03 sekuntia ME-ajasta. Kiritaistossa toiseksi jäi T34-luokan pika- ja keskimatkoja Lontoon paralympialaisista asti hallinnut Tunisian Walid Ktila ajalla 1.40,31. Pronssin vei Australian Rheed McCracken ( 1.41,25).

Heikkinen kuulantyönnön seitsemäs

Keihäänheiton paralympiahopemitalisti Marjaana Heikkinen sijoittui seitsemänneksi kuulantyönnön F34-luokassa tuloksella 6,26. Tulos jäi senttiä Heikkisen ennätyksestä. Kisan voitti myös keihäässä kultaa juhlinut Kiinan Zou Lijuan uudella ME-tuloksella 8,75.

Heikkinen ei ole panostanut kuulantyöntöön ja lähti kisaan nauttimaan.

-Tavoitteena oli työntää uusi Suomen ennätys, siihen olen pettynyt. Kokonaisuutena olen todella tyytyväinen. Olen todella hyvässä kunnossa ja siitä kiitos valmentaja Kimmo Kinnuselle ja muille tukijoille, Heikkinen summaa.

Hopeaa otti Puolan Lucyna Kornobys tuloksella 8,00. Puolalainen sai keihäässä pronssia. Kuulantyönnön pronssia juhli Uuden-Seelannin Jessica Hamill tuloksella 7,54.