Manni loistovedossa 400 metrillä, Tähti loisti 100 metrillä: Tehollisesti kauden paras kelaus

Porin Tarmon Leo-Pekka Tähti maisteli GP-kilpailun 100 metrin ratakelauksen aikaansa 14,12. Se jäi vain viisi sadasosasekuntia Tähden kesän parhaasta ajasta, joka on myös luokan 54 kärkiaika maailmassa.

– Tehollisesti kauden paras kelaus, mutta lähtö ei ollut niin hyvä kuin Tampereella. Siinä 60-70 metrin kohdalla tuli kaksi ohilyöntiä ja se syö vauhtia. Siihen nähden ihan hyvä aika, Tähti totesi.

Esa-Pekka Mattila kelasi kesän parhaan aikansa 14,73, mikä on tämän kesän maailmantilaston viidenneksi paras aika.

– 100 metrin 40 viimeistä metriä ovat nyt älyttömän varmassa kunnossa. Olen keskittynyt lähtöön ja ensimmäiseen 30 metriin ja se alkaa näkyä, Mattila hehkutti.

Luokassa 34 Henry Manni kelasi kauden kotimaisen kärkiajan 15,82. Tulos on maailmantilaston toiseksi paras.

– Tähän voisi kopioida tuon mitä Mattila sanoi. Olen keskittynyt alkuun ja nyt kun ei ole arvokilpailuja, olen tehnyt myös teknisiä kokeiluja ja oikea ratkaisu alkaa löytyä, Manni viittasi kelauskapuloiden kehitystyöhön.

Ratakierroksella Manni pisti paremmaksi ja kelasi luokassa 34 maailman tämän vuoden kärkituloksen ja Euroopan kaikkien aikojen toiseksi parhaan ajan 51,48. Mannin omissa nimissä oleva viimevuotinen EE on vain sekunnin kymmenyksen tätä nopeampi.

Tähti rikkoi hänkin luokassa 54 maailman tämän vuoden kärkituloksen ajalla 48,38. Tähden omissa nimissä oleva Suomen ennätys on 46,73. Esa-Pekka Mattila oli toinen omalla ennätyksellään 52,09.

Henry Sundblom paransi 100 metrin Suomen ennätystä luokassa 53 aikaan 19,63. Tässä luokassa ennätyskehitys on vasta alussa, sillä aniharva suomalainen on ehtinyt saada kansainvälisen luokituksen tähän luokkaan.

Kotaja palasi kilpailutauolta

Amanda Kotaja oli kuukauden verran kilpailutauolla palautumisongelmien takia. Hän palasi Kuortaneella kilpailuihin väkevästi kelaamalla 100 metriä 16,22 ja 400 metriä 57,40, mikä on hänen paras aikansa neljään vuoteen.

– Olin vähän kipeänäkin. Tämä oli ihan ok, mutta parannettavaa jäi, Kotaja tuumi.

Kotajan nimissä oleva luokan 54 maailman tämän vuoden kärkitulos on 15,93.