Manni EM-kultaan 400 metrillä ja Oja satasella, Tähdelle kolmas mitali

Manni EM-kultaan 400 metrillä ja Oja satasella

Suomella oli kahden mestaruuden ilta parayleisurheilun EM-kilpailuissa Berliinissä. Ensin Henry Manni kelasi T34-luokan 400 metrillä voittoon ja hetkeä myöhemmin Ronja Oja juoksi oppaansa Jesper Ojan kanssa mestariksi näkövammaisten T11-luokan 100 metrillä. Ojalle mestaruus oli uran ensimmäinen. Kaksi mestaruutta jo voittanut Leo-Pekka Tähti tuli 800 metrillä maaliin neljäntenä, mutta nousi hylkäysten jälkeen hopealle ja otti näin kisojen kolmannen mitalinsa.

Henry Mannin tunnelmat kirkastuivat vuorokaudessa, kun satasen hopean jatkoksi 400 metrillä tuli kultaa. Manni voitti matkan kisaennätyksellä 54,40.

–  Nyt on vähän eri fiilis. Sain semmoista rentoa ja hyvää kelausta, mihin tiedän pystyväni. Aikakin oli hyvä. Tilastokakkosena lähdin ja pystyin voittamaan, Manni iloitsi.

Satasella hän harmitteli, että kelaus ei sujunut toivotusti hopeasta huolimatta. Ratakierrokselle lohjalainen löysi rentouden.

– Kotona 3D-tulostetut lyöntikapulat toimivat. Tämän kisan perusteella on kiva lähteä kasia hakkaamaan. Sinne voi lähteä rennolla ja hyvällä fiiliksellä, Manni sanoi.

Hänellä on 800 metriä ohjelmassa sunnuntaina.

Oja: ”En osaa sanoa mitään muuta kuin että juoksin”

Ronja Oja saavutti aiemmin pituudesta pronssia, mutta pyyhälsi voittoon nyt 100 metrillä. Hänen aikansa oli 13,68.

– En osaa sanoa (juoksusta) mitään muuta kuin että juoksin, Oja naurahti tuoreeltaan.

– Aamun juoksu oli rennomman oloinen kuin nyt, oli parempi aikakin. Odotin tätä aamun jälkeen. Hienolta tuntui, Oja kuvaili tunnelmiaan mestaruuden hetkellä.

Tähti: ”Hieno kokemus”

Kaksi EM-kultaa voittanut Leo-Pekka Tähti nautti kilpailemisesta myös 800 metrillä, jossa porilainen tuli maaliin neljäntenä, mutta nousi Ranskan Julien Casolin ja Saksan Alhassane Balden  hylkäysten jälkeen hopealle. Tuoreeltaan pronssi jäi hyvän kilpailun jälkeen vain kahden sadasosan päähän. Tähden aika hänen ”nelosmatkallaan” oli 1.40,82.

– Hieno kokemus! Hyvin jaksoin 650 metriä painaa omasta mielestäni, sitten alkoi sakkaamaan, mutta loppu tuli taas hyvin. Todella hyvä veto, Tähti summaili päällisin puolin.

Hän oli alkuperäiseen nelossijaansakin tällä matkalla tyytyväinen ja iloitsi suuresti niin Ojan kuin Manninkin onnistumisista. Tähden EM-viikon sokerina pohjalla odottaa hänelle päämatka 100 metriä, jonka alkuerät kelataan perjantaina ja finaali lauantaina.

Tulokset:

Berliini:

Parayleisurheilun EM-kilpailut, 4. päivä:

Miehet:

T34, 400 m: 1) Henry Manni Suomi 54,40, 2) Ben Rowlings Britannia 55,92, 3) Bojan Mitic Sveitsi 56,31.

T54, 800 m: 1) Marcel Hug Sveitsi 1.39,89, 2) Leo-Pekka Tähti Suomi 1.40,82, 3) Nathan Maguire Britannia 1.40,82.

Naiset:

T11, 100 m (-1,6): 1) Ronja Oja (Jesper Oja) Suomi 13,68, 2) Lia Beel Quintana (David Alonso Gutierrez) Espanja 13,83, 3) Joanna Mazur (Michal Stawicki) Puola 14,40.

Alkuerät:

Naiset:

T11, 100 m, erä 2/2 (+2,1): 1) Ronja Oja (opas Jesper Oja) Suomi 13,36, 2) Lia Beel Quintana (David Alonso Gutierrez) Espanja 13,52, 3) Itxaso Munguira Ortiz de Cosca (Aitor Finez Maranon) Espanja 14,51. Oja loppukilpailuun.

Miehet:

T54, 800 m, erä 2/2: 1) Marcel Hug Sveitsi 1.47,47, 2) Alhassane Balde Saksa 1.47,56, 3) Nathan Maguire Britannia 1.47,68, 4) Leo-Pekka Tähti Suomi 1.49,60. Tähti loppukilpailuun.