Makwala kuittasi MM-pettymyksen, Semenya mestariksi ennätyksellään

Makwala kuittasi MM-pettymyksen

Botswanan Isaac Makwala sai kevyen revanssin Lontoon MM-kisojen pettymykselle Kansainyhteisön kisoissa. Hän juoksi Gold Coastin stadionilla Australiassa 400 metrin mestariksi kauden kärkiajalla 44,35.

Makwala tuli kesällä Lontoon MM-kisoihin yhtenä 400 metrin mitalisuosikeista, mutta tuli suljetuksi finaalista noroviruksen takia. Sittemmin hän pääsi juoksemaan 200 metriä ja sijoittui kuudenneksi.

Gold Coastin 400 metrillä Makwala oli täysin ylivoimainen ja pääsi nauttimaan Botswanan kaksoisvoitosta, kun joukkuetoveri Baboloki Thebe oli toinen ajalla 45,09.

Omaa luokkaansa oli myös Etelä-Afrikan Caster Semenya naisten 1500 metrillä. Moninkertainen 800 metrin arvokisavoittaja kuorrutti odotetun mestaruuden kotimaansa ennätyksellä ja kauden kärkiajalla 4.00,71.

Semenyan aiempi oma ennätys oli toissa vuonna juostu 4.01,99. Kenian Beatrice Chepkoech piti huolen matkavauhtista ja johti kisaa lähes koko ajan. Maalissa hän oli toinen ennätyksellään 4.03,09.

Williams loikki 14,64, Jamaikalle kaksi tuplaa

Jamaikan Ronald Levy pudotti 110 metrin aitojen ennätyksensä viime kesänä 13,05:een, mutta putosi MM-kisoissa alkuerissä. Gold Coastilla hän kuittasi pettymyksen ja aitoi finaalissa mestariksi ajalla 13,19.

Kolmen vuoden takainen MM-hopeamitalisti Hansle Parchment sinetöi Jamaikan kaksoisvoiton ajalla 13,22. Kilpailu juostiin käytännössä tuulettomassa säässä.

Naisten kolmiloikassa Jamaikan Kimberly Williams kohensi kahdella sentillä viisi vuotta vanhaa ennätystään lukemiin 14,64 ja vei mestaruuden. Se oli hyvää jatkoa Birminghamissa talvella MM-halleissa hypätylle hopealle.

Ennätyksensä Williams ponkaisi viimeisellä kierroksella. Hän nousi samalla ohi Jamaikalle kaksoisvoiton sinetöineen Shanieka Rickettsin, joka venytti ensimmäisellä kierroksella 14,52 ja johti kilpailua aina päätöskierrokselle asti.

Kymmenottelussa draamaa

Miesten kymmenottelussa nähtiin draamaa, kun mestaruutta puolustanut Kanadan Damian Warner jäi seiväshypyssä ilman tulosta ja keskeytti. Warner johti kilpailua ennen seiväshyppyä, mutta kolme yritystä aloituskorkeudesta 450 epäonnistuivat ja kilpailu päättyi pettymykseen.

Voiton Gold Coastilla otteli Grenadan Lindon Victor 8303 pisteellä. Hänen tulossarjansa oli 100 m 10,70, pituus 724, kuula 15,79, korkeus 201, 400 m 49,48, 110 m aj 14,87, kiekko 52,32, seiväs 460, keihäs 71,10 ja 1500 m 5.04,75.

Naisten moukarinheiton finaalissa Julia Ratcliffe johti australialaiset kolmoisvoittoon tuloksella 69,94.