Mäki jahtaa tuplamestaruutta Porissa

Mäki jahtaa tuplamestaruutta Porissa

Tuore universiadivoittaja Kristiina Mäki pirautti pettymyksen kyyneleet taannoin Lontoossa juostun 5000 metrin timanttiliigakilpailun päätteeksi.

Mäen juoksu päättyi kaatumiseen ja keskeyttämiseen. Samalla kaikkosivat toiveet Pekingin MM-kisoista.

– Sen verran tuli lauantaina itkettyä, että se on nyt valmis asia, Porin Kalevan kisoihin valmistautuva juoksija sanoo.

Porissa Mäki pukee ylleen Lahden Ahkeran paidan ja tavoittelee mestaruuksia 1500 ja 5000 metrillä. Vuosi sitten hän oli Kuopion Kalevan kisoissa 1500 metrillä hopealla.

– Voitosta pitää aina juosta, Suomen ja Tshekin kaksoiskansalainen sanoo.

Poriin Tshekissä asuva juoksija tulee hyvässä vireessä. Lontoossa hän oli neljän kilometrin jälkeen vielä tavoitteena olleessa MM-kisojen tulosrajan (15.20,00) alittavassa vauhdissa.

– Sata metriä neljän kilometrin kohdan jälkeen minut kolhittiin radan sivuun. Melkein kaaduin kontalleni ja tulin kokonaan radalta ulos, Mäki kertaili tapahtumia, jotka hänen osaltaan johtivat kisan keskeyttämiseen.

– Se oli minulle ensimmäinen keskeytys. Olen aina juossut loppuun vaikka olisi tuntunut kuinka pahalta.

Syyskesän kisoissa kova aika tavoitteena

Pekingin MM-kisahaaveiden kariuduttua Etelä-Korean Gwangjussa voitettu Universiadien 5000 metrin mestaruus maistuu sitäkin paremmalle.

– En kyllä yhtään arvannut, että voisin voittaa sen. Kauden tavoitteena oli päästä MM-kisoihin, mutta nyt Universiadit jäivät sitten kauden pääkilpailuksi, Mäki sanoo.

Mäki on kesän mittaan pudottanut 1500 metrin ennätyksensä lukemiin 4.12,52 ja 5000 metriä on kulkenut parhaimmillaan 15.49,47. Noita tuloksia hän toivoo syyskesän mittaan vielä parantavansa ja 5000 metrin ennätyksen (15.35,62) rikkominenkin kutittelee.

– Se on mahdollista vain, jos pääsee riittävän kovavauhtiseen kilpailuun. Vitosella, jos aikoo ennätystä yrittää, se vaatii hyvä kisan. Katsellaan mitä kisoja olisi tarjolla, mutta nyt ei ole vielä tiedossa yhtään, Mäki sanoo.