Mäkelän MM-kenraali jäi vajaaksi: Terävyys puuttui

Richardsson janosi jo olympiarajaa

Kristiina Mäkelän viimeinen kilpailu ennen maaliskuun puolivälissä Portlandissa kilpailtavia MM-halleja ei sujunut ihan suunnitelmien mukaan, eikä MM-kisamatkakaan ole vielä lopullisesti varmistunut

– Ei ollut minun päiväni. Fiilis verryttelyssä oli ihan hyvä, mutta kisassa oli tekniikkavaikeuksia, enkä oikein tiennyt mikä oli vikana. Terävyys puuttui, Mäkelä tuumi voitettuaan kolmiloikan Tampereen SM-halleissa 13,65 kantaneella hypyllä.

Mäkelä on tällä kaudella loikkinut 14,20. MM-hallien tulosraja on 14,30. Jos tuon rajan rikkojia ei ole kuuttatoista, kuten näyttää, kisoihin otetaan urheilijoita tulosrankingin perusteella.

Tuossa rankingissa otetaan huomioon viime ja kuluvan talven hallitilasto ja viime kesän ulkoratatilasto. Riippuen siitä, ketkä tilastossa Mäkelän edellä olevista ovat kisoihin tulossa, Mäkelä voi mahtua MM-hallikisaan jo rankingin perusteella.

Jos ranking ei veisi Orimattilan Jymyn hyppääjää MM-kisoihin, Suomella on yksi vapaa paikka kisoihin, koska maalta ei ole tulossa kisoihin muita edustajia.

– Ei sinne mikään välttämätön pakko ole päästä. Mutta jos pääsen, yhdistän siihen leirin Yhdysvaltain olympiaharjoituskeskuksessa Kaliforniassa, Mäkelä totesi.

Mäkelän kanssa tuosta yhdestä Suomen paikasta ei kilpaile enää kukaan. Mäkelälle MM-hallikilpailu olisi oiva tilaisuus ottaa kropasta irti syksyn hyvän harjoittelun tulokset.

– Tekeminen on nyt paljon varmempaa, Mäkelä totesi harjoituskauden annista.

Jalkaterä rasittui Växjössä

Tampereen kilpailussa Mäkelä ei käyttänyt kaikkia yrityksiään, sillä oikea jalkaterä rasittui hiljattain Växjön maaottelun kovalla betonialustalla ja nyt sitä varottiin rasittamasta liikaa.

– Se oli nyt teipattu hyvin, mutta en silti viitsinyt hypätä kaikkia hyppyjä, Mäkelä sanoi.

SM-halleissa Mäkelä lukuun ottamatta neljä seuraavaa hyppää teki oman ennätyksensä. Vihdin Viestin Elina Kostiainen oli toinen loikittuaan 13,03, Keski-Uudenmaan Yleisurheilun Saara Hakanen ponnisti kolmanneksi tuloksella 12,80.

SM-hallien tulokset