Mäkelän loikat takkusivat Glasgow´ssa, katse kääntyi kesän kisoihin: ”Nyt täytyy löytää se Kristiina sieltä”

Kristiina Mäkelän kolmen avauskierroksen loikat eivät kantaneet Glasgow´n MM-hallien kolmiloikkafinaalin jatkokierroksille sunnuntaina. Mäkelän parhaaksi jäi 13,47, joka turhautti ja harmitti kokenutta arvokisaurheilijaa.

– Ei vaan löytynyt mitään. Ei saanut mitään toimimaan. Ei juoksua, ei loikkia, Mäkelä purki pettymystään.

– Verryttelyssä ei ollut parhaat jalat, mutta en hirveästi revitellyt ja testannut siinä. Päätin säästää kisaan, mutta kroppa ei herännyt tähän aamuun.

Mäkelä ei ole tämän talven kisoissa löytänyt uransa parhaiden kausien tasoa. Taustalla on viime hallikauden takareisivaiva, joka rajoitti harjoittelua aina kuluvan talven Etelä-Afrikan leiriin asti. Siellä hieroja Pentti Niemi sai ongelmaa kuriin, mutta Mäkelän mukaan valmistautuminen hallikauteen ei ole ollut täydellinen.

– Harjoittelin normijuttuja ennen Etelä-Afrikan leiriäkin, mutta harjoittelun määrää piti katsoa silleen, ettei tule liian kipeäksi ja pystyy tekemään asioita. Se vei tekemisestä terävimmän kärjen ja täyden vauhdin asiat, ja sitten kun pitää tehdä täysillä, niin ei lähdekään.

Katse kääntyi EM- ja olympiakisoihin 

Glasgow´n MM-halleissa Mäkelä oli kahdestoista. Paikka kahdeksan parhaan joukossa olisi vaatinut rapiat yli 13,80:n tulosta. Mäkelän talven parhaaksi jäi SM-hallien 13,58.

Kesän EM- ja olympiakisoista Roomasta ja Pariisista Mäkelä hakee tyystin toisenlaisia sijoituksia ja sen eteen hän työskentelee kevään harjoitusjaksolla.

– Nyt täytyy löytää se Kristiina sieltä, Mäkelä viittasi paluuseen yli 14 metriin tuloksiin.

Glasgow´n kilpailun voitti Dominikaanin Thea Lafond, joka venytti kauden kärkituloksen 15,01 toisella kierroksella, eikä sen jälkeen hypännyt. Kuuban Leyanis Pérez Hernández oli toinen tuloksella 14,90.