Mäkelän kolumni: Seurafoorumit 2015 – tavoitteena arvokas vuoropuhelu

Presidentti Niinistö suojelee Kultainen keihäs -tapahtumaa

Suomen Urheiluliitto järjestää aluejakonsa mukaisesti seurafoorumit 2015 kuudella paikkakunnalla. Tilaisuuksien tavoitteet kilpistyvät tiedon jakoon ajankohtaisista aiheista sekä seura- ja järjestöväeltä saatavaan palautteeseen.

Liiton puheenjohtaja Vesa Harmaakorpi avaa seurafoorumit kaikilla kuudella paikkakunnalla ja johdattelee iltojen asiasisällöt kolmeen pääteemaan, suomalaisen yleisurheilun strategiatyöhön 2017-2020, yleisurheilun kilpailutoimintaan sekä rakennustyön alla oleviin Valon alueellisten osaamis- ja palvelukeskusten tarjoamiin mahdollisuuksiin.

Strategiatyötä 2017-2020 on valmisteltu kohta vuoden verran ja perusraami sille alkaa olla hahmollaan. Yleiskuva tähän asti tehdystä löytyy liiton kotisivuilta (www.yleisurheilu.fi / järjestöuutiset / Mäkelän kolumni: strategia päivittyy livenä ja verkossa).

Yleisurheilun kilpailutoiminnan osio tulee keskittymään nuorten (14-19) kilpailujärjestelmän kokonaisuuteen, jonka valinnoilla harrastamisen juurtumista on tehostettavissa sekä edelleen leimallisia drop out- ja throw out- ilmiöitä ehkäistävissä.

Alueelliset osaamis- ja palvelukeskukset järjestäytyvät juuri nyt keskusjärjestö Valon koordinoimina. Yleisurheilulla edelleen koko valtakunnan urheilumuotona on mitä parhaimmat mahdollisuudet hyödyntää ao. keskukset. Eri puolilla Suomea toimivia yhteistyömalleja on kokeilukulttuurin hengessä jo käynnistetty tai suunniteltu. Näihin perehdytään sekä aluetoimijoiden että oman aluepäällikkömme johdolla. Eteläisellä alueella teemana on pääkaupunkiseudun valmennuskeskus.

Tavoitteena on saada valtakunnan ykkösosaaminen koolle seurafoorumeihin, so. aktiiviset seuratoimijat alueittain. Tapahtumailtojen teemojen jatkotyöstö edellyttää onnistuakseen liiton johdon ja toimihenkilöiden sekä seuraväen aktiivista vuoropuhelua, mikä on otettu huomioon kun tämän syksyn paketti on rakennettu.

Seurafoorumit järjestetään alla olevilla paikkakunnilla, ne alkavat kahvitarjoilulla klo 17.30 ja päättyvät klo 21.00. Seuratkaa seurafoorumeita koskevaa ilmoittelua ja seurojen kutsuja alueittain, muistakaa ilmoittautua aluepäällikön antamien ohjeiden mukaisesti. Tervetuloa vauhdittamaan suomalaisen yleisurheilun nousukiitoa.

Jarmo Mäkelä

30.9.2015 klo 17.30        Lounainen alue, Eerikkilän Urheiluopisto

2.10.2015 klo 17.30        Kaakkoinen alue, Kouvola, upseerikerho

5.10.2015 klo 17.30        Pohjoinen alue, Oulu, Pohjois-Pohjanmaan Liikunta

7.10.2015 klo 17.30        Eteläinen alue, Helsinki, Mäkelänrinteen lukion auditorio

19.10.2015 klo 17.30     Läntinen alue, Kuortaneen Urheiluopisto

20.10.2015 klo 17.30     Itäinen alue, Leppävirta, ravintola Vesileppis