Mäkelän kausi ennätyksellä päätökseen, Ollikainen ja Kaukolahti miesten kärkipari

Mäkelän kausi ennätyksellä päätökseen

Kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä päätti kilpailukautensa kotimaisemissaan Orimattilassa omaan pituushypyn ennätykseen 608. Kattotiilitehtaan pihaan rakennetussa kilpailutapahtumassa tulos riitti vasta kolmanteen sijaan.

Naisten kilpailun voitti ruotsalainen lajin huippunimi Khaddi Sagnia tuloksella 646.  Anne-Mari Lehtiö oli kolmas ponkaistuaan koleassa illassa mainiosti 613. Pituushypyn ja kolmiloikan Suomen mestarit Roni Ollikainen ja Tuomas Kaukolahti ponnistivat miesten kilpailun kärkisijat tuloksin 765 ja 720.

– Lähtökohdat kisalle eivät olleet hyvät, mutta lopputulos oli. Ennätystä läksin hakemaan. Se tuli, mutta ei se oikein vielä pituushyppyä ollut, Mäkelä arvioi suoritustaan.

Tänä kesän kolmiloikan EM- ja olympiafinaaleihin yltäneen Mäkelän aiempi ulkoratojen ennätys pituushypyssä oli 605.

Kesän EM-kisoissa kuudenneksi hypänneelle Sagnialle hyppääminen maistui. Kroppa oli kesän kisoista väsynyt, mutta vajaan 400 hengen luoma tunnelma lämmitti.

– Tämä oli minulle kauden viimeinen kilpailu. Olin jo aika väsynyt, mutta tunnelma oli todella. Toivottavasti minut kutsutaan tänne uudelleen ja pääsen kilpailemaan vähän paremmassa iskussa, Sagnia totesi.

Hallitseva Suomen mestari Kristiina Vuorvirta oli neljäs ponkaistuaan 604.

Ollikainen: Rata vähän pompotti

Miesten mittelössä Ollikainen ja Kaukolahti eivät olleet täysin tyytyväisiä hyppyihinsä.

– Rata vähän pompotti. Jotkut hyppääjät osasivat hyödyntää sen, minä en, Ollikainen tuumi.

Ollikaiselle päättyvä kilpailukausi oli väkevä paluu lajin kotimaiseen kärkeen. Viime kesä jäi kokonaan väliin ja takana oli rikkonaisia kausia, joten Kalevan kisojen voiton kuorruttama kilpailukausi jätti hyvän mielen, vaikkei kesän parhaaksi jäänyt 784 ollut ihan sitä mihin oli rahkeita.

– Nyt on hyvät pohjat jatkaa ensi kauteen. Alkukaudesta huomasi, ettei ollut edelliskauden pohjia. Tulokset vaihtelivat paljon, loppukaudesta tulin sitten lankulle liian pitkälle viimeisellä askeleella, Ollikainen kertaili.

– Ensi kesäksi pitää vaan saada tekniikka kuntoon.

Kaukolahti venytti Oulun Kalevan kisoissa kolmiloikan mestariksi ennätyksellään 16,24. Kauden päätöskilpailussa Orimattilassa hän hilasi pituushypyn ennätystään kuusi senttiä eteenpäin, mutta harmitteli, että lankulle tuloon jäi toivomisen varaa.

– Sellainen 740 olisi onnistuneella hypyllä voinut mennä, Kaukolahti tuumi.

Kaudesta jäi kuitenkin hyvä maku suuhun.

– Kauden ykkösjuttu oli eka aikuisten Suomen mestaruus. Sitä on haettu pitkään. Sain myös keskiarvotulosta menemään eteenpäin.

Kolmanneksi Orimattilassa ponkaisi Orimattilan Jymyn Konsta Kauppinen tuloksella 711. Riihimäen Kiskon Miika Mäkinen oli neljäs (707).

tuloksia

 


ollikainen_roni_kaukolahti_tuomas-1.jpg

Roni Ollikainen ja Tuomas Kaukolahti olivat miesten kisan kärkikaksikko orimattilalaisen kattotiilitehtaan pihaan rakennetulla hyppypaikalla.