Mäkelän ja Bäckin kausi käyntiin, Holttinen taivutti kärkituloksen

Mäkelän ja Bäckin kausi käyntiin

Orimattilan Jymyn Kristiina Mäkelän hallikausi alkoi kolmiloikan kotimaisella kärkituloksella 13,80. Mäkelä voitti kolmiloikan Varsyn pm-halleissa Turun Kupittaalla.

Samoissa kilpailuissa Someron Esan seiväshyppääjä Tommi Holttinen ylitti hallikauden kärkituloksen 541 ja Vasa IS:n Kristian Bäck korkkasi kilpailukauden voittamalla pituushypyn tuloksella 751.

Mäkelän talven kolme ensimmäistä kilpailuhyppyä kantoivat 13,72, 13,80 ja 13,71. Neljäs jäi väliin ja loput kaksi jäivät vaisummiksi.

– Hyppäsin 14 askeleen vauhdilla, jota pidempään ei olisi mahtunut ottamaankaan ja tuokin oli vähän mutkalla. Olen tosi tyytyväinen tuohon tulokseen, Mäkelä sanoi.

– Mukana oli vain neljä hyppääjä, joten hypyt tulivat niin nopeasti, että olin kolmen kierroksen jälkeen puhki. Jätin neljännen kierroksen väliin, mutta kahdessa viimeisessä hypyssä puhti oli poissa.

Mäkelä päätti korkeanpaikan leirin Espanjan Sierra Nevadassa viikko sitten.

– Ennen kisaa jännitti tosin paljon, että mitä mahtaa tulla, Mäkelä tuumi.

Holttinen ennätyskorkeudessa

Holttisen kisa Kupittaalla käynnistyi hieman takuten, mutta 530 ja oma ennätys 541 ylittyivät toisella yrittämällä. Holttisen, 20, aiempi halliennätys oli 535 ja ulkorataennätys 540.

– Juoksu meni kilpailun aikana koko ajan paremmin ja ponnistus tuli aina vaan lähemmäksi. Sekä 530:n ja 541:n hypyissä ensimmäisen yrityksen jälkeen piti siirtää merkkiä kauemmaksi ja onnistuin sitten toisella yrityksellä, Holttinen sanoi.

Holttinen päätti kilpailuun kolmeen yritykseen elokuisten EM-kisojen tulosrajakorkeudesta 555.

– Siinä ei ollut mitään hävittävää. Halusin testata ja hakea tuntumaa isompaan seipääseen, jonka 555:n ylitys vaatii. Ei se mahdotonta ole, mutta hyvän hypyn se vaatii, Holttinen arvioi mahdollisuuksia EM-rajan rikkomiseen hallikauden aikana.

– Viikon päästä on pohjoismainen maaottelu. Toivottavasti siellä tulee hyvä kisa.

Toiseksi kilpailussa sijoittui Turun Urheiluliiton Eetu Turakainen, joka jäi aloituskorkeuteen 503.

Bäck: Ei ollut teknisesti paras päivä

Bäck ponnisti Turussa parhaansa kolmannella kierroksella. Sarjan kaksi toiseksi pisintä hyppyä kantoivat 739.

– Tavoitteena oli hypätä heti kauden avauksessa yli 770. Nyt kaikissa hypyissä oli ongelmana, että viimeiset askeleet eivät menneet kohdilleen, Bäck harmitteli.

– En ole ikinä hypännyt hyvin pikkukisoissa, joissa ei ole vastusta. On vaikeaa saada adrenaliinia liikkeelle, mutta ei se mikään selitys ole. 770 olisi pitänyt mennä silti. Kunto hyvä. Nyt ei vaan ollut teknisesti paras päivä. Pettymyksen puolelle meni.

tuloksia