Mäkelän ajatukset jo MM-karsinnassa, jalka kestää juoksemista

Mäkelän ajatukset jo MM-karsinnassa

Kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä sai hyviä uutisia harjoituksista Pekingissä. Harjoitushaverissa Hongkongin leirillä kovan kolhun saanut oikean jalan isovarvas kesti verryttelytreenissä hyvin juoksemista.

– Kokeiltiin juoksemista kisojen verkkakentällä ja se sujui hyvin. Isovarpaan päälle on ruhje, johon lenkkari hankaa, mutta pienellä teippauksella saadaan asia hoidettua kuntoaan, Mäkelä sanoo.

Mäkelältä lipesi painnostotanko oikean jalan isovarpaan päälle hiljattain Hongin leirillä. Hän pitää kuitenkin koko lailla varmana, että loikkaa naisten MM-karsinnassa lauantaina.

– Pystyn hyvin juoksemaan ja jopa loikkimaan. Ei tuntunut pahalta sen jälkeen, eli näyttää todella hyvältä. Piikkarit jalassa tosin en loikkinut, Mäkelä sanoo.

Mäkelän mukaan harjoituksessa kaikki oli hyväntuntuista. Myös viimeistelyleiri meni haveriin asti hyvin. Nyt haasteena on saada kroppa hyvin hereille karsintaan.

Mäkelä on nauttinut olostaan MM-joukkueen hotellilla, joka vilisee lajin kansainvälisiä kärkinimiä.

– Näissä oloissa kokee, että urheilijaa arvostetaan ja tulee sellainen olo, että haluaa näyttää parastaan, Mäkelä sanoo.

Keihään karsintarajat 83 ja 63,50 

Pekingin MM-kisoissa karsinnat ovat jo kunnon kilpailu myös lajin huippunimille. Karsintarajat ovat tutusti kivikovia. Miesten naisten korkeushypyssä karsintarajat ovat 231 ja 194, seiväshypyssä 570 ja 460, pituushypyssä 815 ja 675 ja kolmiloikassa 1700 ja 1425. 

Heittolajeissa karsintarajat ovat yhtä lujia: miesten ja naisten kuula 20,65 ja 18,30, kiekko 65,00 ja 63,00, moukarinheitto 77,00 ja 72,50 sekä keihäs 83,00 ja 63,50.