Mäkelällä ”tärkeimmät tuli tehtyä”, Nygårdilla luultavasti uran viimeinen maaottelukisa

Mäkelällä ”tärkeimmät tuli tehtyä”

Kristiina Mäkelä johdatti kapteenille sopivalla tyylillä kolmiloikassa lajivoitollaan pisteet Suomelle 15–7. Voittotulos oli 13,81.

– Tärkeimmät tuli tehtyä. Tavoite oli voittaa ruotsalaiset, Mäkelä sanoi hymyillen.

Tulokseensa hän oli ok-tyytyväinen, sillä suorituksiin jäi parannettavaa.

– Ei vaan lähtenyt juoksu kulkemaan, oli tosi vaihtelevaa ja vähän tasapainotonta. Kun tuli hyvät hypyt, oli huono juoksu. Kun oli vähän parempi juoksu, oli huono juoksu. 13,81 on kuitenkin ihan hyvä tulos, siihen voi olla ok-tyytyväinen, kun ei ollut terävin päivä, Mäkelä sanoi.

Sanna Nygårdille kolmiloikkakisa oli uran viimeinen ainakin maaottelutasolla. Hän on Suomen kaikkien aikojen tilaston nelonen ja teki ennätyksensä 13,81 heinäkuussa Espanjassa. Nyt Nygårdin mukaan on panna uralle päätös.

–  Lopullisen päätöksen teen, kun kausi on ohi ja olen asiaa miettinyt, mutta kyllä luultavasti oli tässä, Nygård sanoi.

Nygård, 30, on urallaan voittanut kahdeksan mitalia Kalevan kisoista ja ollut pitkään vakionimiä Suomen maajoukkueessa.

– Olen ajatellut, että jatkan koska tunnen, että pystynyt kehittymään, mutta nyt tuntuu, että on aika tehdä jotakin muuta, Nygård sanoo.

Nygård asuu Tukholmassa ja on harjoitellut Oscar Gidewallin harjoitusryhmässä.

Kämäräinen: Kauden toiseksi paras tulos oikeaan paikkaan

Jos johti Kristiina Mäkelä kapteenina lajissaan joukkonsa pistevoittoon, saman teki niin ikään kapteeni Sanna Kämäräinen. Kämäräinen otti kiekossa lajivoiton tuloksella 56,21 ja Suomi vei pisteet 14–8.

– Ekassa (54,93) tukea ei ollut heitossa, tiesin, että jos saan tuen vähän pitämään, se on monta metriä. Kauden toiseksi paras tulos oikeaan paikkaan. Kun sen heitin, ajattelin, että olisi mahista pari metriä vielä ottaa. Pitää olla tähän tyytyväinen, koska kausi on päättynyt ja olen ehjä. Tavoite on täysin saavutettu, Kämäräinen sanoi tyytyväisenä.

Vattulainen johti Suomen lajivoittoon 10 000 metrillä, Piesanen ja Kekki komeasti ennätyksiinsä

Miesten 10 000 metrillä voitto meni Ruotsiin, mutta pisteet Suomelle 12–10. Kolmikon parhaana Arttu Vattulainen oli toinen ajalla 29.23,99, sijoille kolme ja neljä juosseet Jaakko Piesanen ja Ossi Kekki juoksivat ennätyksensä. Piesanen kohensi ennätyksensä 30.09,87:ään 29.24,34:ään ja Kekki 30.21,43:sta 29.31,26:een.

Vattulainen iloitsi joukkuekavereidensa ennätyksestä ja pistepotista, vaikka oma meno on Berliinin EM-kisojen jälkeen ollut takkuisempaa.

– Itselläni on ollut EM-kisojen jälkeen tervanjuontia treeni ja juoksu. Ihme, että pystyin edes tällaiseen tulokseen. Henkinen ja fyysinen väsymys ollut, Vattulainen sanoi.

Piesanen osasi odotella ennätystään, mutta ensimmäinen 30 minuutin alitus kympillä tuli reippaammin kuin mies itse ajatteli. Ennätys tuli komeaan paikkaan.

– Ajattelin, että 29.30 voisi maksimisuorituksella olla mahdollista. Nyt meni sen alle reilusti. Meillä ei ollut etukäteen muuta ajatusta kuin että pidetään vauhtia, ettei mene kävelyksi, Piesanen sanoi.

Rauma ja Snäll avasivat urakkansa

Janica Rauma ja Astrid Snäll avaisivat kahden lajin maaottelu-urakkansa 3000 metrin esteiden toisella ja neljännellä sijalla. Kummankin urakkaa jatkuu lauantaina 10 000 metrillä.

Juoksun voitti Ruotsin Charlotta Fougberg ajalla 9.45,41, Rauma ehti maaliin ajassa 9,55,99 ja Snäll paransi ennätyksensä lukemiin 10.07,67.

– Ei ollut helppoa. Alkumatkasta piti tuhlata energiaa ylimääräiseen paikan hakemiseen. Kun oli iskun paikka, eväät oli vähän syöty, Rauma sanoi.

Snäll näytti sisunsa ja puristi 19-vuotiaiden kotimaan estejuoksun kaikkien aikojen kuudenneksi parhaan ajan, vaikka kärsi vatsakivuista.

– Kymppiä odottelen innolla, kun oma ennätys on neljän vuoden takainen, jossakin harjoitusjuoksussa tehty 39.40,7.

Salla Laukkanen oli kuudes ajalla 10.43,84.

– Nyt yritin aloittaa tarpeeksi kovaa, mutta aloitinko omaan kuntooni nähden vähän liian kovaa? Tuntui, että hyydyin lopussa.

 


1xa_9450.jpg