Mäkelä: ”Nyt tiedän, että huomenna lähestytään 14 metriä”

Mäkelä: ”Nyt tiedän

Kristiina Mäkelä avasi kesän kilpailukautensa kolmiloikan karsinnassa. Mäkelän ainoa hyppy toi tuloksen 13,26, joka ylitti karsintarajan 76 sentillä.

– En oikeastaan saanut teknistä tuntumaa, vauhtituntuman sain, ei yhtään hirvittänyt. Nyt oli rento täysi vauhti, vähemmän tehoja. Otin vähän liian rennosti, kun jäin niin kauas lankusta. Ensimmäinen on nyt paketissa, se on tärkeintä. Nyt tiedän, että huomenna lähestytään 14 metriä, Mäkelä sanoi iloisena.

Hän odotti jo innolla seuraavia kilpailuhyppyjä, joita loppukilpailu lauantaina tarjoaa. Ajatus siihen on jo selvä, hän lähtee rennosti hakemaan onnistumisia:

– Alusta lähdetään täpöllä vetelemään. Tavoite on tehdä hyvä tekninen suoritus, Mäkelä sanoi.

Sormunen toivoo kuuskymppisiä

Jenni Kangas ja Oona Sormunen tarvitsivat keihäskarsinnassa vain yhden kierroksen karsintarajan selvittämiseen. Kangas heitti ainokaisellaan karsintaykköseksi 57,36, Sormunen kakkoseksi 56,96.

– En oikein tiedä. Tavallaan tuntui hyvältä, mutta toivoin, että olisi ollut pidempi. Keihään kanssa on ollut asennollisia ongelmia. Sellainen perusheitto, Kangas mietiskeli.

Oona Sormunen oli myös iloisin mielin. Hän odottaa loppukilpailusta ”jäätävää kisaa”, sillä suomalaiset ovat olleet keskenään tasaisia. Toiveissa on kuuskymppisiä kaaria.

– Varmaan alussa lähden rauhallisesti, Sormunen vastasi kysyttäessä, räväyttääkö hän itse jo ensimmäisellä.

Heidi Nokelainen selvitti karsintarajan toisella heitollaan, joka kantoi 54,97. Hänen kesä on ollut haastava, mutta teknisiä asioita on saatu paljon korjattuakin.

– Ristiaskelhypyn jatkuvuus on minulla avain pitkään heittoon, Nokelainen sanoo..

Moukarissa viisi miestä yli karsintarajan

Miesten moukarissa viisi urheilijaa selvitti 68,50 metrin karsintarajan. Karsinnan kärkinimet olivat kauden parhaansa heittänyt Tommi Remes (69,77) sekä Henri Liipola (69,19). Yksi karsintarajan ensimmäisellään ylittäneistä oli talven polvileikkauksen jälkeen mukavaan kuntoon päässyt Aleksi Jaakkola, joka heitti viime viikolla 22-vuotiaiden EM-kilpailuissa yhdeksänneksi. Ensimmäistä kertaa Kalevan Kisoissa oleva Jaakkola heitti 69,11.

– Sovittiin valmentajan kanssa, että ekalla pois, ja siihen päästiin, kautensa Seinäjoella päättävä mies sanoi.

Tuomas Seppänen kuului ensimmäisellään karsintarajan ylittäneisiin. Asentohuimausvaivaansa lukuun ottamatta mukavassa vireessä oleva mies heitti 68,89.

– Meni loppujen lopuksi niin kuin pitikin, Seppänen sanoi vaivattomasta karsinnastaan.