Mäkelä nautti kilpailusta, Lakka ja Harala pika-aitojen mestarit

Mäkelä nautti kilpailusta

Orimattilan Jymyn Kristiina Mäkelä ja Vasa IS:n Sanna Nygård kävivät tiukan mestaruustaiston kolmiloikassa. Mäkelä vei mestaruuden tuloksella 13,77, Nygård hyppäsi hopealle sentin heikommalla tuloksella. Mäkelän voittotulos on myös kotimainen kärkitulos, Nygårdille hopeatulos 13,76 puolestaan hänen ennätyksensä.

– Kun Sanna meni ekan kerran ohi, siitä tuli tsemppiä. Vielä ehkä olisin toivonut, että Sanna olisi tullut vielä kerran ohi. Juoksu parani loppua kohti. Pikkusen enemmän olisin halunnut hallita loikkia, Mäkelä tuumi finaalin antia.

Hän jää Kalevan Kisojen jälkeen Kuortaneelle leirille.

– Saatiin täältä hyvät speksit valmentajan kanssa. Paljon on tekemistä, mutta pari viikkoa on aikaa, Mäkelä sanoi.

Nygård hyppäsi toisella kierroksella 13,74 (+2,5) ja kolmannella ennätyksekseen 13,76 (+1,9). Kilpailu ilahdutti myös häntä.

– Tosi hienoa oli tehdä ennätys. Vähän oli epätasapainoa, Nygård sanoi.

Lakka ja Harala pika-aitojen mestarit

JKU:n Elmo Lakka ja Tampereen Pyrinnön Lotta Harala veivät ennakkosuosikkeina pika-aitojen mestaruudet. Lakka pyyhälsi 13,82 ja sai ilokseen lähimmäksi uhkaajakseen seurakaveri Ilari Mannisen.

– Aitaa kaatui, rata oli niin hyvä ja kimmoisa. Tänään jännitti yllättävän paljon, lähtöään hyvään kuosiin saanut Lakka sanoi.

Harala juoksi 2,8 metriä sekunnissa avittaneeseen myötätuuleen 13,12 ja sai niin ikään seurakaverinsa lähimmäksi, kun Reetta Hurske vei hopeaa. Harala on innoissaan, kun hän saa nyt ulosmitata sen mitä hänessä aitajuoksijana on.

– Olen tosi vapautunut, tosi onnellinen. Finaalissa tuli vähän heilumista, mutta sain pidettyä pään mukana juoksussa loppuun asti. Ei mikään superalku, mutta pidin fokuksen loppuun asti. Onnistunut juoksu, Harala sanoi.

Molemmat pika-aitojen mestarit tähtäävät loppukaudesta universiadeihin, jotka pidetään Taipeissa.