Mäkelä: Luottavaisena EM-halliin, Lipsanen: Hain kovuutta

Mäkelä: Luottavaisena EM-halliin

Orimattilan Jymyn Kristiina Mäkelä ja Lappeenrannan Urheilu-Miesten Simo Lipsanen jättivät Jyväskylän SM-hallit tuplamestarina. Mäkelä voitti kisojen päätöspäivänä kolmiloikan 13,79 kantaneella hypyllä ja Lipsanen vei pituushypyn ponkaistuaan 776. Edellispäivänä Mäkelä voitti pituushypyn ja Lipsanen kolmiloikan.

Mäkelän venytti kolmiloikkakilpailussa tasaisen sarjan, mutta toiveissa ollut 14-metrinen jäi näkemättä.

– Ensimmäisten kierrosten aikana olin unessa, mutta loppua kohden hypyt paranivat. Viimeinen olisi ollut sellainen 14 metrin hyppy, mutta vähän jalka petti siinä lopussa, Mäkelä totesi.

Mäkelän mukaan vauhtijuoksu kulki kolmiloikassa kuten kauden muissakin kisoissa, mutta ”kontaktit olivat surkeita”.

– Ne eivät vaan toimineet, Mäkelä sanoi.

Positiivista Mäkelän mukaan oli, että Hipposhallissa syntyi tasainen sarja. Heikoin hyppy kantoi 13,62.

– Tulos ei nyt ollut tärkein vaan se, että tiedän itse mitä sieltä on tulossa, eli pitkiä hyppyjä. Voin lähteä hyvillä mielin EM-kisoihin, Mäkelä sanoi.

Vasa IS:n Sanna Nygård oli toinen kauden parhaallaan 13,51 ja Esbo IF:n Kira Kytölä kolmas halliennätyksellään 12,95.

Lipsanen: Loppurytmitys toimi

Lipsanen teki miesten pituushypyssä roiman 26 sentin parannuksen halliennätykseensä. Hän vei mestaruuden kauden kotimaisella kärkituloksella 776. HKV:n Roni Ollikainen oli toinen 761 kantaneella hypyllä ja Kajaanin Kipinän Henri Väyrynen kolmas ponkaistuaan 760.

– Tämä oli hyvä harjoitus sellaista tilannetta varten, kun kilpailut ovat peräkkäisinä päivinä. Hain siihen vähän kovuutta, Lipsanen sanoi.

Edellispäivän kolmiloikkakisa ei Lipsasen kintereissä painanut. Pituushypyssä hänellä tosin oli samaa ongelma kuin kolmiloikassa, mitattuja hyppyjä tuli vain kaksi: 763 ja 776.

– Yllättävän hyvältä tuntui hyppääminen. Juoksun loppurytmitys toimi, oli hyvä ponnistaa. Hypyt eivät menneet läpi, Lipsanen totesi.

Ollikainen ja Väyrynen eivät olleet tyytyväisiä.

-Viimeisten askelten rytmitys ei onnistunut kolmessa ensimmäisessä hypyssä. Kolmessa viimeisessä toin hypyn alas liian aikaisin. Olisi pitänyt pystyä parempaan. Kauden paras tulos (767) syntyi heti kauden ensimmäisessä kisassa ensimmäisellä hypyllä, Ollikainen kertasi.

-Sarjaani ei mahtunut yhtään hyvää hyppyä. Juoksin joka kerta eri tavalla ja ponnistin liian kaukaa, eikä hypyissä ollut muutenkaan hurraamista. Oli tarkoitus jättää kolmiloikkaaja taakse, mutta ei mahda mitään. Onnittelut Simolle mestaruudesta, Väyrynen sanoi.

tuloksia