Mäkelä loikki voiton Euroopan kärkituloksella Ranskassa – Kosonen toinen Münchenin koleassa sadesäässä

Kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä avasi kilpailukauden tasaisella sarjalla ja voitolla kuukauden sairastelukierteen jälkeen. Mäkelä voitti sunnuntaina tuloksella 14,14.Forbachissa, Ranskassa. Tulos on Euroopan tämän kevään kärkitulos ja maailmantilaston 10. paras.

– Kisaan tullessa tuntui, etten tiedä yhtään, mitä tulee Portugalin harjoitusleirin sairastelun jälkeen. Kun perusominaisuudet ovat kuitenkin hyvät, päätin jättää verryttelyhypyn pois. Keskityin juoksemiseen ja siihen, että pääsen hyvin lankulle, Mäkelä kertoi.

Päätös tuotti kaksi 14,14 kantanutta hyppyä, yhden 14,02 kantaneen hypyn ja kaksi hieman alle 14-metristä.

– Juoksu tuli hyvin, mutta loikkien kanssa oli ongelmia. Ne alkoivat pettää ja kun sain sen korjattua, alkoi olla puhti pois. Isosisko-Margareetalla on tiistaina syntymäpäivä. Hän toivoi lahjaksi yli 14 metrin hyppyä, joten se tuli nyt hoidettua, Mäkelä sanoi.

”Mennään hakemaan hyppykunto kisojen kautta”

Mäkelän loppukevään harjoittelua söivät kaksi flunssaa, poskiontelontulehdus ja vatsatauti.

– Ja leirillä tuli sitten vielä mustelmaa kantapäähän, kun ei ollut päässyt tekemään harjoituksia. Mutta sitten vaan niin sanotusti tyhjensin pään ja päätettiin valmentajan kanssa, että mennään hakemaan hyppykunto kisojen kautta, Mäkelä totesi.

Forbachin tulosta Mäkelä piti lähtökohtiin nähden hyvänä, ja harmitteli jo hieman huvittuneena, että tuli yksi mustelma lisää. Ollessaan avaushypyn jälkeen lepäämässä, hän sai kolhun säärensä, kun lankun vahaa vaihtanut toimitsija tunaroi, eikä Mäkelä häntä huomannut väistää.

Mäkelän toiveissa on kimmahtaa seuraavissa kilpailuissa jo selvästi pidemmälle.

– Paavo Nurmi Games ja Orimattila ovat ainakin varmoja kisoja. Katsotaan, tuleeko niiden väliin vielä muuta, Mäkelä sanoi.

Kosonen ponnisti toiseksi Münchenin sateessa

Daniel Kosonen ponnisti toiseksi koleassa kelissä ja sateen keskellä Münchenissä hypätyssä korkeushyppykilpailussa. Kosonen meni kauden kotimaisen kärkituloksen 212, mutta 215 jäi ylittymättä. Kilpailun voitti Saksan Jonas Wagner, joka ylitti 215.

– 212:sta ylitys näytti, että homma olisi kääntymässä meikäläiselle, mutten saanut sitä jatkumaan 215:sta hypätessä. Sadekeliä en halua syyttää. Olin asennoitunut niin, että voin hypätä hyvin, vaikka sataa, Kosonen tuumi.

 

FORBACH (FRA) 29.5.2022 Kv. kilpailut

Naiset,

3-loikka: 1) Kristiina Mäkelä Suomi 14,14 (kkk).

Moukari: 1) Malwina Kopron Puola 70,57 … 6) Kiira Väänänen Suomi 60,72.

MÜNCHEN (GER) 29.5.2022 Kv. kilpailut

Miehet,

Korkeus: 1) Jonas Wagner Saksa 215, 2) Daniel Kosonen Suomi 212 (kkk).