Mäkelä kuudes EM-halleissa: ”Tästä on hyvä jatkaa kohti kesää”

Mäkelä kuudes EM-halleissa: ”Tästä on hyvä jatkaa kohti kesää”

Kristiina Mäkelän toiveet täyttyivät puolittain Glasgow´n EM-hallien kolmiloikan finaalissa. Hän oli kuudes 14,29 kantaneella hypyllä.

Se oli Mäkelän uran paras sijoitus EM-halleista ja sivuaa uran parasta sisäratojen arvokisoissa.  Kilpailun voitti ennätyksensä 14,73 kimmahdellut Espanjan Ana Peleteiro, joka kirkasti edellisten EM-hallien pronssin kultamitaliksi.

– Sanoin ennen finaalia, että kahdeksatta sijaa en enää halua. Vain paremmat kelpaavat ja mitaliin olen tyytyväinen, Mäkelä totesi.

Mäkelä viittasi sanoillaan kaksien edellisten EM-hallien kahdeksanteen sijaan. MM-halleissa hän on parhaimmillaan ollut kuudes.

Glasgow´n karsintakilpailussa Mäkelä ei saanut loikkia toimimaan. Sitä hän pyrki korjaamaan finaalissa.

– Yritin pitää juoksun rentona ja tehdä siitä sitten isot loikat. Hain isoa kahta ensimmäistä loikkaa. Parhaassa hypyssä ne tulivatkin, mutta kolmannen loikan ajoitus ei ihan toiminut, Mäkelä sanoi.

”Viimeisillä haettiin pitkää hyppy䔨

Mäkelä avasi kilpailun alle 14 metrin hypyllä ja teki parhaansa toisella kierroksella. Kolmas hyppy, jossa ponnistus ei tullut parhaalla tavalla lankulle, kantoi 14,12.  Kolme viimeistä hyppyä painuivat yliastutuiksi, kun Mäkelä otti riskiä ja haki pitkää hyppyä. 

– Kun valmentajan kanssa todettiin, että kilpailusta tulee erittäin kovatasoinen, lähdettiin viimeisillä yrittämään oikein pitkää hyppyä, Mäkelä kertaili.

Glasgow´n kolmiloikkafinaali hypättiin heti aamutuimaan, mutta tulostasoa se ei pudottanut: kuluvan talven Euroopan tilaston kärkituloksen 14,73 loikkineen  Peleteiron jälkeen EM-hopealle kimmahti Kreikan Pataskevi Papahristou halliennätyksellään 14,50. Ukrainan Olha Saladuha oli kolmas kauden parhaallaan 14,47. 

 


zjpd1759.jpg

,

”Nyt tiedän kuinka pystyn pidempiin loikkiin”

Mäkelälle Glasgow´n kilpailu oli päätös hyvälle hallikaudelle. EM-kisojen pistesijan ohella hän kohensi talven mittaan lajin sisäratojen Suomen ennätyksen lukemiin 14,38. Hyppääjän mukaan hallikausi alleviivasi hyvin toimivaa yhteistyötä valmentaja Tuomas Sallisen kanssa.

–  Minä olen ollut vähän hukassa sen kanssa, kuinka minä voisin hypätä pidemmälle. Sallinen tietää kuinka se on mahdollista, ja nyt minäkin tiedän kuinka pystyn tulevaisuudessa pidempiin loikkiin. Tästä on oikein hyvää jatkaa kesää kohti, Mäkelä hehkutti.