Mäkelä kolmas Düsseldorfissa: " Hyvä EM-halleihin valmistava kisa", Ingebrigtsen taas ME-vauhdissa

Mäkelä kolmas Düsseldorfissa: " Hyvä EM-halleihin valmistava kisa"

Kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä sijoittui kolmanneksi Kansainvälisen yleisurheiluliiton (IAAF) hallisarjan kilpailussa Saksan Düsseldorfissa.

Mäkelä ponnisti neljännellään 14,05, joka riitti kolmanteen sijaan Venezuelan Yulimar Rojasin ja Portugalin Patricia Mamonan jälkeeen.

Rojas sai kilpailussa kunnon tuloksen vasta kahdella viimeisellään, jotka kantoivat 14,55 ja 14,46. Mamona oli toinen tuloksella 14,22.

Kilpailussa useilla hyppääjillä ongelmia saada ponnistus osumaan kohdalleen. Mäkelä astui yli kaksi ensimmäistä yritystään. Kolmas kantoi 13,96, neljäs 14,05 ja kuudes 14,00.

– Ensimmäiset yritykset menivät vähän yli, kun yritin saada juoksua kasaan. Sitten, kun sain juoksua kasaan, ponnistus jäi kauas. Eli juoksu ei oikein tullut lankulle, mutta tuli pitkiä hyppyjä, kun huomioi, että ponnistus noissa parhaissa lähti lankun takaa, Mäkelä tuumi.

Edellisessä kilpailussaan Madridissa Mäkelä ponnisti halli-SE:n 14,38. Madridissa kilpailtiin kovalla Mondo-alustalla, nyt sen sijaan ei. Mäkelän mukaan, se ehkä tuntui hieman hänen hypyissään.

– Tämä oli tosi hyvä valmistava kisa EM-halleja varten. Kilpailussa näki, ettei siellä ollut kellään helppoa, ja se on hyvä, kun pystyy huononakin päivänä tekemään tulosta, Mäkelä sanoi.

Ingebrigtsen junioreiden ME-vauhdissa

Miesten 1500 metrillä Jakob Ingebrigtsen, 18, juoksi jo toistamiseen tänä talvena 19-vuotiaiden 1500 metrin halli-ME:n. Edellinen syntyi puolitoista viikkoa sitten pohjoismaisessa hallimaaottelussa Oslossa, jossa hän juoksi voittoon ajalla 3.36,21.

Düsseldorfissa Ingbrigtsen pudotti junioreiden ME:n lukemiin 3.36,02. Hän nousi loppusuoran kiritaistelussa voittoon ohi Etiopian Samuel Teferan, joka tuli maaliin ajassa 3.36,34. Filip Ingbrigtsen oli juoksussa kolmas halliennätyksellään 3.38,62.

Joonas Rinne juoksi kolmanneksi 1500 metrin B-erässä ajalla 3.50,18. Erän voitti Saksan Lukas Abele ajalla 3.46,22.