Mäkelä ja Salminen haastamaan Euroopan mestaria – Kemppiselle ja Kuivistolle tutut vastukset

Kolmiloikkaajat Kristiina Mäkelä ja Senni Salminen haastavat Paavo Nurmi Gamesissa kreikkalaisen ulkoratojen Euroopan mestarin Paraskeví Papahrístoun, joka oli EM-halleissa viides,

Torúnista tuttuja haastajia on Turussa 7.-8. kesäkuuta tarjolla myös Lotta Kemppiselle ja Sara Kuivistolle. Kovatasoiset vastustajat ovat myös Taika Koilahdella, Maria Huntingtonilla ja Miia Sillmanilla.

– Mäkelä ja Salminen olivat hallikaudella hyvässä kunnossa ja EM-kilpailuissa kuudes ja seitsemäs. Nyt heille on rakennettu kilpailua, jossa he voivat ponnistaa talven tuloksille jatkoa ja rikkoa Tokion olympiarajan, sanoo Paavo Nurmi Gamesin urheilijahankkija Arttu Salonen.

Mäkelä ja Salminen loikkivat hallikaudella 14,23 ja 14,22, kun olympiaraja on 14,32. Turussa he kohtaavat Papahrístoun, joka on ulkoratojen Euroopan mestari sekä MM-hallimitalisti. Mukana on myös Jamaikan Kimberly Willams, jolla on kaksi mitalia maailman hallimestaruuskilpailuista.

– Papahrístoun ja Williamsin kesän tavoitteet ovat Tokiossa. Papahrístou ponnisti Torúnissa halliennätyksensä 14,60 ja Williams on kevään mittaan loikkinut 14,62. Turussa kilpailee myös Saksan kokenut Kristin Gierisch, Salonen sanoo.

Naisten 60 metrin juoksun finaali EM-halleissa Torúnissa: sprintterit vasemmalta: toiseksi sijoittuva Lotta Kemppinen (5), Euroopan mestaruuden voittava Sveitsin Ajla Del Monte (4), seitsemänneksi sijoittuva Ruotsin Claudia Payton (2) ja kolmanneksi sijoittuva Hollannin Jamile Samuel (1).

Samuel janoaa revanssia Kemppisestä

Hollannin Jamile Samuel janoaa revanssia Lotta Kemppisestä Paavo Nurmi Gamesin 100 metrillä. Kemppinen kiiti Torúnin EM-kilpailuissa 60 metrin hopealle ja jätti kesän 2018 hollantilaisen 200 metrin EM-mitalistin pronssille.

– Naisten 100 metrin lista on vielä rakenteilla, mutta Samuelin lisäksi mukana on ainakin hallitseva 19-vuotiaiden Euroopan mestari italialainen Vittoria Fontana. Hän pyyhkäisi 100 metriä viime kesänä myötätuulessa 11,23 ja juoksi talvella 60 metriä 7,28, Salonen sanoo.

Pituushypyssä Taika Koilahden, Maria Huntingtonin ja Miia Sillmanin kovan tuloksen tavoittelu ei kaadu kovan kilpailun puutteeseen.

– Kilpailussa nähdään kokenut ja tasokas brittikolmikko: MM- ja EM-mitalisti Shara Proctor, joka ponkaisi hiljattain Kaliforniassa 677 sekä kilpailun voittoa puolustava Jazmin Sawyers ja Dohan MM-finalisti Abigail Irozuru, Salonen sanoo.

Kuivistolla mahdollisuus ennätykseen

Sara Kuivistolle Salonen rakentaa kilpailua, jossa Kuivisto voi rikkoa 800 metrin ennätyksensä, joka nyt on 2.01,60.

– Mukana on Saralle tuttuja juoksijoita, kuten Puolan Angelika Cichocka, joka juoksi Toruńissa EM-kilpailujen 800 metrin pronssimitalin ja oli Kuıviston kanssa samassa välierässä. Tuosta välierästä Turussa kisaa myös Irlannin halliennätyksen 2.00,98 juossut Nadia Power, Salonen sanoo.

Tuttu nimi Kuivistolle on myös Ruotsin Lovisa Lindh, jonka Kuivisto voitti viime syksyn maaottelussa. Lindh on jo kevään mittaan juossut matkan 2.01,10.

Salonen kertoo, että Topi Raitaselle rakennetaan hyvävauhtinen 3000 metrin estejuoksu, jossa on mukana ainakin EM-viitonen britti Zak Seddon, Raitasen äskettäin Gatesheadissa voittanut Tanskan Ole Hesselbjerg sekä Ruotsin nouseva nimi ja alle 23-vuotiaiden Euroopan mestari Simon Sundström.

– Julkaisemme koko urheilijalistauksen ensi viikolla. Se toki elää kisoihin asti. Ajatuksena on, että paikalla ovat kaikki Suomen parhaat tasokkaassa kansainvälisessä seurassa, Salonen sanoo.

https://www.paavonurmigames.fi