Mäkelä: En vaan ehdi ponnistaa, Ståhl 69,23, Korte kolhi aitoja, Tähti alle 14 sekunnin

Kristiina Mäkelä jatkoi tasaisen varmassa yli 14 metrin vireessä myös Paavo Nurmen kisojen kolmiloikassa, jonka hän voitti tuloksella 14,12. Mäkelä ylitti 14 metriä myös muilla tuloksen tuoneilla hypyillään (14,07 ja 14,04).

– Ongelmana oli se, että vauhti kulkee niin hyvin, ettei tahdo ehtiä ponnistaa. Kun verryttelyssä hyppäsin kahdeksan askeleen vauhdilla, siinä tuli melkein kisan pisin hyppy. Sitten kun kisassa kun laitoin täyden vauhdin, en vaan ehdi ponnistaa. Juoksu kulkee niin hyvin, Mäkelä sanoi.

Naisten pika-aidoissa Hollannin Nadine Visser pyyhälsi illan päätteeksi maailman tämän kauden kärkiajan 12,68. Suomalaisten ykkönen oli Annimari Korte, joka alitti jälleen 13 sekuntia juosten 12,89. Alkuerissä hän juoksi 12,98. Korte kolhi aitoja sekä alkuerissä että finaalissa.

– Nyt kun vauhti kasvanut ja tehoa tullut lisää, on käynyt niin kuin aikaisemminkin, aidat tahtoo tulla vähän päälle, Korte sanoi.

Hänen voittoputkensa katkesi tällä kaudella, mutta suomalaisten aitureiden kesken Korte jatkaa tällä kaudella voittamattomana. Lotta Harala juoksi finaalissa ennätyksensä 13,10.

– Masa (valmentaja Matti Liimatainen) sanoi, että aikataulussa ollaan. 13 sekunnin alitus voi vielä tulla tällä kaudella, tänään oli kropassa huono päivä juosta kovaa. Tässä on vielä paljon hyviä kisoja jäljellä yrittää 13 sekunnin alitusta, Harala sanoi.

Nooralotta Neziri juoksi alkuerissä 12,96 ja finaalissa 13,00.

Ståhl: Olen saanut jalat toimimaan ja tekniikan paremmaksi

Edellispäivänä 71,37 heittänyt Daniel Ståhl jatkoi vakuuttavasti ja voitti kiekkokilpailun tuloksella 69,23. Vielä Kuortaneella Ståhl sanoi ongelmanaan olleen se, että hän pyrkii heittämään pikkuisen liikaa yläkropallaan. Sen jälkeen ruotsalainen oli saanut tekniikkaansa paremmaksi.

– Olen nyt saanut jalat toimimaan ja tekniikan paremmaksi. Olen tehnyt tosi paljon tekniikkatreeniä. Tänään halusin vain heittää pitkälle, ja mielestäni 69 metriä on oikein hyvä tulos, Ståhl sanoi.

Maanantaisen kisan jälkeen Ståhl saapui Suomeen ja hotellille puoli kahdelta aamulla, mutta löysi siitä huolimatta hyvän vireen Turkuun.

– Mennään kisa kerrallaan ja pyritään heittämään pitkälle, uusia ennätyksiä tavoitteleva Ståhl sanoi.

Tähti alitti 14 sekuntia

Leo-Pekka Tähti alitti tällä kaudella ensimmäistä kertaa 14 sekuntia ja kelasi 100 metrillä T54-luokassa maailman kärkiajan 13,95.

– Nyt napsahti 30 metriä hyvin. Olin jo siinä vaiheessa aika varma, että menee alle 14 sekunnin. Meinasi sen jälkeen mennä vähän väkinäiseksi, mutta sain rentoutettua kelauksen ja 60–100 metriä meni hyvin. Kauden parhaat maksiminopeudet (35,3), Tähti sanoi.

T51-luokassa Toni Piispanen kelasi 20,38.

– Palattiin sinne perushyvälle tasolle, ollaan siellä missä pitääkin, seuraavaksi Kalevan kisoissa 200 metriä kelaava Piispanen sanoi.

Hän on saanut tarjouksen Brysselin Timanttiliigasta, mutta on koronarajoitusten vuoksi hieman epävarma vielä sen suhteen.

Ratakelaajat aloittivat illan 400 metrin kilpailulla, jossa takasuoran vastatuuli söi aikoja. Leo-Pekka Tähti kelasi ratakierroksen 48,45.

Lakka: Nyt juostaan kaikki kisat mitä on tarjolla

Miesten 110 metrin aidoissa Elmo Lakka juoksi ensin 13,83 ja sitten 13,79.

–  Vähän osui kädet yhteen toisella aidalla (David) Kingin kanssa. Muuten ihan hyvä juoksu. Tämän kesän ongelma on, että tehontuotto ei toimi. Olisiko käynyt niin, että kevään harjoittelu olisi mennyt vähän yli. En osaa sanoa, sitä pitää miettiä syksyllä. Nyt juostaan kaikki kisat mitä on tarjolla, seuraavaksi lauantaina Kalevan kisoissa kilpaileva Lakka sanoi.

Juoksun voitti Britannian Andy Pozzi ajalla 13,17, joka on tämän kauden kärkitulos maailmassa. Alkuerissä Pozzi juoksi 13,25.

–  Oma fiilis oli, että olen ennätyskunnossa. Teknisesti on ollut ongelmia juoksussa, Pozzi tuumi juoksuunsa tyytyväisenä.