Mäkelä EM-finaalin kahdeksas: Flunssa vei jaloista tehon

Mäkelä EM-finaalin kahdeksas: Flunssa vei jaloista tehon

Flunssa herkisti Kristiina Mäkelän kropan EM-hallien kolmiloikan karsintakilpailussa. Päivä myöhemmin loppukilpailussa, se söi tehot hypyistä. Mäkelä uusi Belgradissa kahden vuoden takaisen EM-hallien kahdeksannen sijan 13,73 kantaneella hypyllä.

– Jalat oli ihan puhki. Karsinnassa oli hyvä ja helppo hypätä. Nyt pää ei pystynyt korjaamaan flunssan jaloista viemää tehoa, Mäkelä harmitteli.

Karsinnassa Mäkelä loikki talven parhaansa 14,18. Se olisi finaalissa riittänyt neljänteen sijaan. Mitaleille kilpailussa olisi vaadittu uusi halli-SE.

Mäkelän kisa alkoi rahtusen tahmeasti. Ensimmäinen kantoi 13,56, toinen 13,70. Kolmas painui yliastutuksi ja vaikeutti sitten myös kilpailun seuraavia hyppyjä.

 – Minulla katkesi siinä hypyssä piikkarista kolme piikkiä. Ne jäivät lankkuun kiinni ja katkesivat juuresta, joten niitä ei voinut vaihtaa. Piti hypätä niillä piikkareilla kisa loppuun asti, Mäkelä kertaili.

Neljäs yritys toi sitten kisan parhaaksi jääneen 13,73. Mäkelä harmitteli, että tulolennolla Belgradiin iskenyt flunssa teki EM-hallin finaalihypyistä hallikauden ehkä heikoimpia.

– Hallikaudesta voi sanoa, että varmuutta tuli päästä arvokisojen finaaliin. Nyt pitäisi vain saada finaalit onnistumaan, Mäkelä kiteytti.

Voittoon kilpailussa loikki saksalainen Kristin Gierisch. Hän sai tuloksen vain kahdella kierroksella ja niistä toisen kierroksen 14,37 riitti mestaruuteen. Portugalin Patricia Mamona oli toinen (14,32) ja Kreikan Paraskevi Papahristou kolmas (14,24).