Mäkelä avasi kauden kakkossijalla Karlsruhessa: Juoksu kulki, loikat olivat epätavallisen tökkiviä

Kristiina Mäkelä avasi hallikauden napakasti. Hän  ponnisti toiseksi tuloksella 14,13 Karlsruhessa Kansainvälisen yleisurheiluliiton (WA) maailmankiertueen kolmiloikkakilpailussa. Tulos oli Mäkelän uran toiseksi paras hallikauden avaus ja samalla kotimaisen hallikauden kärkinoteeraus.

Mäkelä kimmahteli parhaan tuloksensa kolmannella kierroksella. Sarjan toiseksi pisin hyppy kantoi 13,87.

– Viimeinen kolmiloikkatreeni ennen tänne tuloa oli ihan hirveä. Mutta ajattelin, että otetaan täysi vauhti ja annetaan mennä. Juoksu kulki, mutta loikat olivat epätavallisen tökkiviä. En oikein tiedä, mitä minä rupesin siinä lankulla säheltämään, Mäkelä kertaili.

Mäkelän valmentaja Tuomas Sallinen ei tällä kertaa ollut mukana, kun järjestäjiltä ei ensin kuulunut kutsua ja sitten kilpailupaikalle pakollisen koronatestin tuloksen saamisessa olisi kestänyt liian kauan.

– Nyt olisin valmentajaa kaivannut. Olin pikkuisen hukassa, kun hyppäämisessä oli niin erilainen tunne kuin tavallaisesti enkä oikein tiennyt mihin panostaa. Päätin sitten, että tehoilla mennään eikä mietitä liikaa, Mäkelä sanoi.

– Treenien puolesta tiesin, että fyysisesti olen kunnossa, vaikken muuten ole ihan herkimmillään. Nyt se puoli pitää saada kuntoon, mutta tässä on hyvin aikaa ennen seuraavaa kilpailua, joka on reilun parin viikon päästä Torunissa

Kilpailun voitti Kuuban Liadagmis Povea, joka kimmahteli halliennätyksensä 14,54. Tulos on myös kuluvan hallikauden kärkitulos maailmassa.

KARLSRUHE (GER) 29.1.2021 Maailman hallikiertue 2/25

Naiset,

3-loikka: 1) Liadagmis Povea Kuuba 14,64 (kk), 2) Kristiina Mäkelä Suomi 14,13 (kkk), 3) Vijaleta Skvartsova Valko-Venäjä 14,10 … 8) Paraskeví Papahrístou Kreikka 13,73 (EM 2018). – Mäkelä (13,87, x, 14,13, x, x, x).

LIVE-Tulospalvelu:

(Kilpailut ovat tätä kirjoitettaessa yhä kesken.)