Mäkelän kymmenes mestaruus: ”Piikkihypyllä voi EM-kisoissa odottaa mitalia”

Kristiina Mäkelä kuorrutti uransa kymmenennen naisten kolmiloikan Suomen mestaruuden tasaisella sarjalla, jonka pisimmät hypyt kantoivat 14,41, 14,32 ja 14,25.  Hypyistä kaksi pisintä syntyivät hieman yli kaksi metriä sekunnissa puhaltaneessa myötätuulessa. Senni Salminen oli toinen loikittuaan 14,29.

– Kun nyt meni lankun takaa 14,41, niin mitä se olisi, jos saisin kerran ponnistuksen kohdalleen. Nyt tuli hyvä tason parannus, joten tiedän että varastossa on lisää, Mäkelä kertaili.

– Pisin hyppyni ei ollut vielä täydellinen. Sen takia hyppäsin vielä tuon viimeisen, jos olisi sattunut kunnolla lankulle. Kropassa oli hyvä fiilis ja energiaa ja rata hyvä, niin ei tarvinnut säästellä. Sääkin suosi lopulta, vaikka aluksi näytti pahalta.

Pitkä mestaruusputki ei ole Mäkelälle merkityksetön, vaikka tavoitteet ovatkin arvokilpailujen menestyksessä.

– Kymmenes Suomen mestaruus. Voi vitsi, kuinka kauan olen jaksanut tätä. Jos minulle olisi 15-vuotiaana kerrottu, että edessä on kymmenen mestaruutta, en olisi uskonut, että saan ensimmäistäkään. Ja jo heti seuraavana vuonna voitin ensimmäisen. Elämä on yllätyksiä täynnä, Mäkelä tuumi.

Kalevan kisat yhdessä useamman tällä kaudella yli 14,40:n hypätyn tuloksen kanssa kertovat Mäkelle, että Münchenin EM-kilpailuihin voi lähteä luottavaisena.

– Nyt minun ei tarvitse panostaa EM-kisoissa karsintaan niin paljon, vaan perustekeminen riittää. Se piikkihyppykin on siellä odottamassa. Ja silloin voidaan odottaa EM-kisoissa mitalia, Mäkelä sanoi.

Salminen: ”Kun saan juoksun tulemaan oikein, tuloskin tulee”

Hyvässä vireessä oli myös Salminen, vaikka pyötäkirjaan tuli 14,29:n ohella lähinnä rukseja.

– Juoksurytmi heittelee vielä liikaa. Hyvä tulos tuli kuitenkin ja neljäs yliastuttu hyppy oli jo hyvä, Salminen sanoi.

– Kun saan juoksun tulemaan oikealla tavalla, tuloskin tulee. Olen ennätyslukemissa. Nyt on edessä juoksupainotteista ja rentoa harjoittelua ennen EM-kisoja.

Kolmanneksi Kalevan kisoissa ponkaisi Esbo IF:n Kira Kytölä, joka venytti 2,9 metriä sekunnissa puhkuneessa myötätuulessa 13,44

 

Aaron Kankaalle jälleen mestaruus, mutta mies manaa tulostasoaan.

Kangas heitti jo kolmannen perättäisen mestaruuden

Kankaanpään seudun Leiskun Aaron Kangas voitti kolmannen perättäisen moukarinheiton Suomen mestaruuden. Se heltisi 72,80 kantaneella heitolla.

Tasaisessa mitalitaistossa Noormarkun Nopsan Tuomas Seppänen oli toinen heitettyään 72,68 ja Someron Esan Henri Liipola pronssilla tuloksella 72,44.

Mestari-Kangas ei ollut kuitenkaan tyytyväinen, vaikka mestaruus tulikin.

– Heitot ovat sellaista keskinkertaista puurtamista. Ja se harmittaa. Jo pari vuotta on mennyt yliyrittämiseksi, mutta jospa kunnon tuloskunto sieltä vielä irtoaa.

Moukarimiesten kilpailua häiritsi myös kilpailun keskeytyminen puolivälissä, kun verkkoon lentänyttä moukaria jouduttiin irrottelemaan pitkään.

– Yllättävän pitkä tauko tuli, ja se kyllä häiritsi kilpailua, Kangas totesi.

Tuomas Seppänen heitti yhdeksännen kerran Kalevan kisojen hopealle.