Magut ja Skräddar maratonin ykköset Helsingissä

Kenian Robert Magut ja Helsingin Jyryn Katarina Skräddar voittivat Helsinki City Running Dayn tapahtuman päättäneen Sportyfeel Helsinki City Marathonin.

Magutille voitto oli toinen perättäinen Helsingissä. Hän kiersi reitin ajassa 2.29.42, kun toisena maaliin ehti Ole Antti Halonen ajassa 2.72.19.

– Ihan hyvin se kulki, vaikka oli vähän tuulista, Magut tuumi.

Halonen kertoi juosseensa viimeisen kolmen viikon sisään maratonin ja puolimaratonin. Helsingissä meno ei ollut niin virkeää kuin juoksija toivoi.

– Vähän oli jalat jumissa, Halonen sanoo.

Skräddar,33, juoksi toisen maratoninsa ja oli naisten sarjassa ylivoimainen ajalla 2.54.45. Hän kukisti toiseksi toiseksi sijoittuneen saksalaisen Anna Herzbergin 3.02 minuutilla.

– Ensimmäiset 18 kilometriä meni hyvin ja sen jälkeen energiat loppuivat. Reitti oli hyvä ja aika helppo, Skräddar sanoi.

Toiseksi paras suomalainen oli kuudenneksi sijoittunut Soili Kosonen ajalla 3.03.08.

Marathonviestin voitti FYKA-joukkue nelikolla Jere Sjögren, Samuli Hyttinen, Johan Majander ja Max Moberg, joka teki ajan 2.42.32.

Juoksevat huumorimiehet oli toinen ryhmällä Jürgen Siedler, Werner Franzen, Miika Martinen ja Joachim Wunsch ajalla 2.49.37

Katarina Skräddar vei naisten kilpailun.

,

Puolimaraton oli suosituin

Helsinki City Running Dayn viiteen eri juoksutapahtumaan ilmoittautui yhteensä noin 14 000 juoksijaa. Eniten ılmoittautuneita oli Sportyfeel Helsinki City Run –puolimaratonilla, jonne ilmoittautui noin 10 000 juoksijaa.

Juoksun superpäivän kilpailuidenjohtaja Markku Haverinen näki, että kevään puolimaratonin ja syyskesän maratonin yhdistäminen sekä täydentäminen kokonaisuudeksi Marathonviestillä, Helsinki City 5 -juoksulla ja Minimarathonilla, onnistui.

– Järjestäjän näkökulmasta kiivas päivä, mutta tämä on hyvä tapa kerätä erilaiset juoksijat yhteen. Minusta tämä kannattaa järjestää näin myös jatkossa, Haverinen sanoo.

– Aina opitaan jotakin, eli pientä viilausta tarvitaan. Reitti oli hieno juosta tällä kelillä ja teknisesti juoksupäivä sujui hyvin, vaikka pieniä liikenteellisiä ongelmia oli.