Määttäsen ja Helanderin harjoittelu esillä Pajulahden kestävyysseminaarissa – huipputietoa myös 400 metrin harjoittelusta

Liikuntakeskus Pajulahden perinteikäs Kestävyysseminaari kokoaa erittäin tasokkaan esiintyjäjoukon Lahden Nastolaan marraskuun 20.-21. päivinä. Kotimaisista yleisurheiluvalmentajista seminaarissa esiintyvät Eveliina Määttäsen valmentaja Jan Petrač ja Eemil Helanderin valmentaja Ari Nummela. Seminaarin teemat ovat lupauksesta huippukestävyysurheilijaksi ja nopeuskestävyysharjoittelu.

Petrač kertoo Määttäsen tiestä kansainvälisen tason 800 metrin juoksijaksi. Nummelan aiheena on Helanderin matka nuorten kestävyysjuoksun arvokisamenestyjäksi.

Omelko avaa Puolan Puolan mallia, Rooth pohjoismaisia näkemyksiä

Puolalaisen 400 metrin harjoittelun saloihin seminaariväkeä perehdyttää Rafael Omelko. Hänen aiheenaan on 400 metrin harjoittelu puolalaiseen malliin sekä nopeuskestävyyden kehittämisestä nimenomaan varttimailille. Omelko oli omalla urallaan varttimaileri, joka niitti Puolan viestijoukkueissa arvokisamitaleita. Uransa jälkeen hän on valmentanut ja väitteli liikuntatieteiden tohtoriksi 400 metrin juoksun harjoittelumetodeista.

Oman näkemyksensä 400 metrin harjoittelusta seminaariin tuo norjalainen valmentaja Vegard Rooth, joka on toiminut pikajuoksujen ja moniotteluiden valmennuksen parissa yhteensä 16 vuoden ajan. Roothin luennon aiheena pohjoismainen näkemys nopeuskestävyysharjoittelusta.

Rooth on alle 20-ja alle 23-vuotiaiden 400 metrin aitajuoksun Euroopan mestari Andrea Roothin isä ja valmentaja.

Puotala, Karvonen, Anttola ja Karhu

Nikke Vilmi tarjoaa seminaarissa tuoretta tietoa juoksijoiden askelmuuttujista harjoituksissa ja kilpailuissa. Muiden kuin yleisurheilulajien edustajista seminaarissa puhuvat muiden muassa ex-huipputason pikaluistelija Mika Poutala, Matti Mattssonin valmentaja ja entinen huippu-uimari ja Eetu Karvonen, hiihtäjä Niko Anttolan valmentaja Marko Anttola sekä pyöräilyvalmentaja Teppo Karhu.

Lisätiedot, seminaariohjelman ja ilmoittautumislinkin löydät täältä:

https://pajulahti.com/kestavyysseminaari-2023/