Määttänen pinkoi varttimaililla kotimaisen kärkiajan

Määttänen pinkoi varttimaililla kotimaisen kärkiajan

Keski-Uudenmaan Yleisurheilun Eveliina Määttänen juoksi Italian Ponzano Venetossa 400 metrin voittoon kauden kotimaisella kärkiajalla 55,41. Kisan kakkonen oli harjoittelukaveri Turun Urheiluliiton Aino Paunonen  ajalla 56,48 ennen Italian Francesca Raminia.

Määttänen ja Paunonen olivat Pohjois-Italiassa harjoitusleirillä huhtikuussa yhdessä keskimatkojen italialaisvalmentajan Gianni Ghidinin ryhmän mukana. He viihtyivät leirillä niin hyvin, että matkustivat seudulle uudestaan toukokuun lopulla.

Määttänen aloitti kilpailukautensa jo viikko sitten Savonassa ajalla 56,50, ja kilpailukausi jatkuu sunnuntaina 400 metrin aidoilla Raaseporissa.

Paunoselle Ponzano Veneton startti oli kauden ensimmäinen. Seuraava kilpailu on 800 metriä Italian Gavardossa 4. kesäkuuta.

Ghidin ryhmän kovin nimi, Bosnia ja Herzegovinan 800 metrin juoksija Amel Tuka voitti Ponzano Venetossa ratakierroksen ajalla 46,78.

Gianni Ghidinin ja Amel Tukan suunnitelmissa on tulla syksyllä Suomeen ja Pajulahteen kestävyysvalmennusseminaarin vieraaksi.

Ari Paunonen

tulokset