Määttänen kuorrutti kiritaisteluvoiton ennätyksellään Tukholmassa – Naisten pikaviestinelikko loistoajalla toinen, miehet kolmansia

Eveliina Määttänen voitti 800 metrin juoksun Tukholman Timanttiliigan kansallisten lajien erässä ennätyksellään 2.01,14. Tulos nostaa Määttäsen Suomen kaikkien aikojen tilastossa kolmanneksi.

– Tavoitteena oli voitto. Tiesin, että ennätys tai aika lähelle sitä pitää juosta. Mutta ajattelin, että se on mahdollista, vaikka olen kisannut aika tiuhaa tahtia. Tuntuu, että se jo painaa pikkaisen, Määttänen totesi.

Tukholman juoksu oli Määttäselle viides kerta tällä kaudella, kun hän parantaa 800 metrin ennätystään ja samalla kauden kotimaista kärkitulosta. Voiton Määttänen ratkaisi kiritaistelussa Adrianna Czaplaa vastaa. Puolalaisjuoksija oli toinen ajalla 2.01,27.

– Loppusuora tultiin kyllä aika rinta rinnan. Noin 40 metriä ennen maalia oma vauhti alkoi hyytyä, mutta hyvin sain silti pidettyä juoksun kasassa, Määttänen sanoi.

Avauskierroksen Määttänen juoksi Czaplan ja juoksun puolalaisen vauhdittajan Aneta Lemieszin perässä.

– Hyvävauhtinen ja sillä lailla rauhallinen juoksu, ettei ollut tönimisiä. Oli sopivasti juoksijoita. Ei tullut ruuhkaa, Määttänen sanoi.

Johanna Kylmänen, Aino Pulkkinen, Anniina Kortetmaa ja Anna Pursiainen juoksivat huippuvauhtia Tukholmassa.

Naisten pikaviestinelikko toiseksi loistoajalla, miesten pikaviestinelikko kolmas

Suomen naisten 4×100 metrin joukkue pinkoi Tukholmassa loistoajan 43,90. Se toi toisen sijan ja syntyi kokoonpanolla Johanna Kylmänen, Aino Pulkkinen, Anniina Kortetmaa ja Anna Pursiainen. Tulos on paras suomalaisaika 15 vuoteen.

Miesten 4×100 metrin viestissä Suomen nelikko oli kolmas ajalla 39,31. Joukkue juoksi järjestyksessä Eino Vuori, Samuli Samuelsson, Oskari Lehtonen ja Samuel Purola.

– Tämä teki hyvää molemmille joukkueille Münchenin EM-kilpailujen viestirankingissa, Suomen Urheiluliiton (SUL) pikajuoksuvalmentaja Petteri Jouste totesi miesten ja naisten viesteistä.

– Naisilla ensimmäisessä vaihdossa kesti, ennen kuin Aino Pulkkinen sai kapulan käteen ja hän joutui korjaamaan otetta matkalla. Kaksi seuraavaa vaihtoa olivat hyviä ja Anna Pursiainen juoksi ankkurina todella hyvin, Jouste kertaili.

– Miehillä ensimmäinen vaihto meni hieman päälle. Toinen oli ok. Kolmannessa Samuel ei kuullut huutoa ja se meni aavistuksen päälle. Tuolla joukkueella on ainekset 39 sekunnin alitukseen.

Naisten viestin voitti Sveitsi ajalla 42,13 ja Suomi nousi toiseksi, kun Ruotsi hylättiin. Miesten viestissä Suomen edellä maaliin ehtivät Hollanti ajalla 38,70 ja Tanska, joka oli toinen ajalla 39,26.

TUKHOLMA (SWE) 30.6.2022 Timanttiliiga

Miehet,

400 m aj: 1) Jacob Paul Britannia 49,80 … 6) Tuomas Lehtonen Suomi 51,72.

4×100 m: 1) Hollanti 38,70, 2) Tanska 39,26, 3) Suomi 39,31 (Eino Vuori, Samuli Samuelsson, Oskari Lehtonen, Samuel Purola)

Naiset,

800 m: 1) Eveliina Määttänen Suomi 2.01,14 (kkk), 2) Adrianna Czapla Puola 2.01,27.

4×100 m: 1) Sveitsi 42,13, 2) Suomi 43,90 (kkk), ( Johanna Kylmänen, Aino Pulkkinen, Anniina Kortetmaa ja Anna Pursiainen).

/// Täydennetään. Kilpailu on kesken. ///