Määttänen avasi hallikauden ennätyksellä – Samuelsson hätyytteli ennätystään – Korte voitti, vaikka juoksu takkusi

Eveliina Määttänen avasi talven kilpailukauden 800 metrin halliratojen ennätyksellään 2.04,36 Tukholmassa Ruotsin GP-kilpailuissa. Ennätyksellään Määttänen kipusi Suomen kaikkien aikojen hallitilastossa kolmanneksi. Juoksun voitti Kenian Vivian Chebet ajalla 2.03,85.

– Ihan hyvä, mutta vähän ujo juoksu. Jotenkin se yllätti kesäkauden jälleen, millaista on juosta hallissa. Se on jotenkin niin hektistä, kun on lyhyet suorat ja pitkät kaarteet, Määttänen kertaili.

Kilpailun kärki taittoi 400 metriä ajassa 58,95. Määttänen oli tuossa vaiheessa viides, mutta kiristi pikkuhiljaa ja nousi viimeisellä kierroksella kolmanneksi.

– Ei olisi pitänyt antaa niin monen kaverin tulla väliin siinä alussa. Takaa on aika pitkä matka nousta, mutta kiri oli suhteellisen hyvä, Määttänen arvioi.

Espoon Tapioita edustava Määttänen juoksi 800 metriä viime kesänä 2.01,14 ja hakee kesän hyville juoksuille jatkoa hallikaudelta.

– Oli tosi tärkeä aloittaa kisakausi nyt, vaikka tämä kisa tuli tarjolle vähän yllättäen enkä siksi treenien osalta pystynyt valmistautumaan siihen optimaalisesti. Tästä voi sitten jo jatkaa hallikautta vähän rennommalla mielellä.

Samuelsson hätyytteli ennätystään, kun Larsson pinkoi Ruotsin ennätyksen

Samuli Samuelsson kiiti Tukholmassa miesten 60 metrillä kauden kotimaisen kärkiajan 6,66 ja oli kolmas. Kilpailun voitti Ruotsin Henrik Larsson, joka juoksi Ruotsin ennätyksen 6,56. Puolan Oliwer Wdowik oli toinen ajalla 6,65.

Samuelssonin aika jäi vain kaksi sekunnin sadasosaa hänen ennätyksestään ja kolme sekunnin sadasosaa Istanbulin EM-rajasta.

– Finaalissa tuli hyvä tasapainoinen juoksu alusta loppuun. Lähtö oli hyvä ja loppukin tuli hyvin. Vaikka juoksin 6,7-alkuisia aikoja alkukaudesta, olen vähintään samassa kunnossa kuin viime vuonna, arvioi viime talvena 6,64 juossut Samuelsson.

Ikaalisten Urheilijoita edustava Samuelsson kilpailee seuraavaksi 9. helmikuuta Tampereella Pirkkahallissa.

Kauden aiempaa kotimaista kärkiaikaa 6,69 hallussaan pitänyt Porvoon Akilleen Viktor Thor karsiutui alkuerissä.

Annimari Korte

Korte voitti, mutta juoksu ei tyydyttänyt: ”Surkeaa tekemistä”

Annimari Korte oli kaikkea paitsi tyytyväinen 60 metrin aitajuoksun finaalin jälkeen. Korte voitti kilpailun ajalla 8,10 juostuaan alkuerissä 8,19.

– Surkeaa tekemistä. Finaalissa kompuroin alkusileällä ja pääsin vasta viimeisessä aitavälissä kunnon vauhtiin. Mikael Ylöstalo veisteli, että kiihdytys olisi ollut hyvä 200 metrin aitoihin, kun pääsin 40 metrin kohdalla kunnolla juoksemaan, Korte kertaili.

– Seuraava kisa pitäisi olla torstaina Ostravassa. Mutta palautuminen on koko viikon ollut niin heikkoa, että täytyy käydä lääkärissä ja katsoa sitten tilannetta, HIFK:n aituri kertoi.

Kähärä urakoi ja aitoi ennätyksen

Mikkelin Kilpa-Veikkojen Jessica Kähärä urakoi Tukholmassa kaksi lajia. Hän juoksi 60 metrin aitajuoksussa viidenneksi ennätyksellään 8,36 ja ponnisti pituushypyssä neljänneksi tuloksella 613. Pituushypyn voitti Ruotsin Tilde Johansson halliennätyksellään 663.

Varpaisjärven Vireen Senja Mäkitörmän pisin työntö naisten kuulakilpailussa kantoi 16,66 ja toi seitsemännen sijan. Kilpailun voitti jamaikalainen MM-mitalisti Danniel Thomas-Dodd, joka työnsi 18,62.

Viljami Kaasalaisen 400 metrin kilpailu päättyi diskaukseen. Kaasalainen ja Ruotsin Gustav Gahne osuivat toisiinsa 200 metrin kohdalla, jonka seurauksena Gahne horjahti radalta. Kaasalaisen aika oli 49,66.

Kaasalainen oli matkalla epäonninen toiseenkin kertaan, kun britti Rabah Yousif kompuroi ja keskeytti Kaasalaisen edestä kohta 200 metrin täyttymisen jälkeen. Juoksun voitti Ruotsin Alexander Nyström ajalla 48,61.

Naisten 400 metrillä Vasa Iddrottssällskapin Jeanine Nygård oli kolmas ajalla 56,25. Voittoon juoksi Belgian Hanne Claes ajalla 53,69.