Maaottelupaikkoja jaossa Ratinassa, suora lähetys Elisa Viihteellä

Maaottelupaikkoja jaossa Ratinassa

Tampereen Ratinassa kilpaillaan perjantaina paikoista syyskuun alussa Tukholmassa käytävään Ruotsi-otteluun. Elisa Viihde Sportilla suorana televisioitavassa Tähtikilpailusarjan päätöskilpailussa on maaottelukatsastus useissa lajeissa.

Miesten 800 metriä ei ole maaottelukatsastus, mutta se on yksi kilpailun kärkilajeista, kun Seinäjoen Kalevan kisojen kärkikaksikko Ville Lampinen ja Jaakko Laakso ja kesän tilastokolmonen Markus Teijula iskevät yhteen.

Tampereella kilpailevat myös kahdeksan metrin rajan tällä kaudella rikkonut pituushyppääjä Arttu Pajulahti sekä seiväshypyn kotimainen kärkinimi Minna Nikkanen. 

Miesten maaottelukatsastuslajit ovat pituus, 400 metriä, 110 metrin aidat ja korkeus. Naisilla ne ovat pituus, seiväs, korkeus, 400 metrin aidat ja kiekko.

Miesten pituushypyn maaottelukatsastuksen kärkinimi on 810 tänä vuonna ponkaissut Pajulahti. Naisten pituushypyssä kohtaavat kauden tilastokärkii Anne-Mari Lehtiö, Emmi Mäkinen ja kolmiloikkaajana paremmin tunnettu Sanna Nygård.

Miesten ratakierroksen tilastosuosikit ovat hiljattain Helsingissä ennätyksensä 47,76 ja 47,86 juosseet Eljas Aalto ja Erik Back. Miesten pika-aidoissa 22-vuotiaiden SM-kisoissa ennätyksensä 14,16 pinkoneella Viktor Kanteleella riittää lujia haastajia.

Viita hakee maaottelupaikkaa?

Korkeushypyssä ilmoittautuneiden listalta löytyy viisinkertainen Kalevan kisojen voittaja Jussi Viita, joka päätti aktiiviuransa viime kauteen, eikä ole kilpaillut tänä kesänä. Kilpailu näyttää, onko hän jahtaamassa maaottelupaikkaa. Kisan tilastosuosikki on tällä kaudella 210 ylittänyt Miro Rastas.

Minna Nikkanen kilpailee nyt ensi kertaa Lontoon MM-kisojen jälkeen. Nikkanen voitti Seinäjoella Kalevan kisoissa mestaruuden ylittämällä kauden parhaansa 445.

Suomen mestarina Nikkanen on jo varmistanut paikan Ruotsi-otteluun, mutta Tampereelta haetaan hyvää tuntumaa maaottelutaistoon, jossa vastassa on tukku kovia ruotsalaishyppääjinä.

Naisten seiväshypyn muista kotimaisista kärkinimistä Ratinassa hyppäävät muiden muassa tällä kaudella 441 ylittänyt Saga Andersson sekä Elina Lampela.

Naisten korkeushypyssä on mukana tasavahva kotimainen kärkikaarti hiljattain 181 ylittäneen Elina Smolanderin sekä Ella Junnila johdolla. Naisten 400 metrin aidoissa nähtäneen Eveliina Määttäsen ja Emma Koistisen kaksintaistelu.

Osallistujaluettelo

Katso kisa livenä: