Maajoukkuekipparit Neziri, Huntington, Raitanen ja Lakka: Tampereelle lähdetään taistelemaan

Nooralotta Neziri, Maria Huntington, Topi Raitanen ja Elmo Lakka on valittu yleisurheilun Ruotsi-ottelujoukkueiden kapteeneiksi. Valinta tehtiin äänestyksessä, johon osallistuivat maajoukkueisiin valitut urheilijat.

Miesten ja naisten maajoukkueet ovat tilastojen valossa haastajia viikonvaihteessa Tampereella. Kapteenit uskovat, että kotikentälle löytyy taisteluhenkeä, jolla tilastoennusteita horjutetaan.

– Kaikkien mukana olevien pitäisi nyt nauttia kansainvälisen kilpailun tunnelmasta. Se, että Ruotsi-ottelu järjestetään ei ollut itsestäänselvyys, Neziri muistuttaa.

– Taistelemaan lähdetään ja sitä kuuluisaa venymistä tarvitaan. Suoritus kerrallaan eteenpäin, Raitanen linjaa.

Nyt valituista kapteeneista naisten joukkueen kipparit Neziri ja Huntington samoin kuin miesten joukkueen Raitanen ovat kapteenina ensimmäistä kertaa. Lakka sen sijaan sai jatkopestin kipparin virkaan.

Neziri: Olin tosi yllättynyt

Nezirille valinta kapteeniksi oli yllätys, vaikka kokemusta niin arvokisajoukkueista kuin Ruotsi-otteluista on runsaasti.

– Olin tosi yllättynyt. Olen ajatellut, että kapteeniksi pitäisi olla rempseämpi tyyppi, mutta hienoa, että minuun luotetaan, Neziri sanoi.

Naisten 100 metrin aidat on etukäteen yksi naisten maaottelun suomalaislajeista. Tilastot ennustavat kolmoisvoittoa.

– Tässä on ollut mutkia matkassa, mutta maaottelusta pitää ottaa kaikki ilo irti. Oli asetelma mikä vaan, Ruotsi-ottelussa tavoite on aina voittaa.

Huntington: Supersiistiä

Samoilla linjoilla on Maria Huntington.

– Supersiistiä. Otan kapteenin tehtävän vastaan todella mielelläni. Se on tosi iso kunnianosoitus varsinkin, kun valinta tehtiin äänestyksellä, Huntington sanoo.

Moniottelijana Huntington näkee Ruotsi-ottelun yhteishengessä samoja piirteitä kuin mitä ottelijoilla on omissa kilpailuissaan.

– Ruotsi-ottelu on sikäli samantyylinen kuin moniottelut, että urheilijat kannustavat tosiaan tosi paljon ja on sitä yhteishenkeä. Ruotsi-ottelussa sitä tosin on kolminkertaisesti. Tosi siistiä päästä luomaan sitä.

Maaottelussa Huntingtonin laji on pituushyppy, josta on luvassa erittäin tasokas. Ruotsi tuo kisoihin kovan kolmikon Khaddi Sagnia, Erica Jarder ja Tilde Johansson.

– Maaottelussa on aina vähän myös karnevaalihenkeä. Urheillaan tosissaan, mutta hymyissä suin ja nautitaan tekemisestä samalla kun yritetään tehdä parhaamme, Huntington muistuttaa.

Raitanen: En pääse helpolla

Raitanen juoksee maaottelussa 5000 metriä, joka on hänelle kuluvan kauden päätöskilpailu. Ruotsi on tilastojen perusteella niskan päällä kestävyysjuoksuissa, joten lisäpisteet sieltä tilastoihin nähden olisivat erittäin arvokkaita.

– Halusin tälle vuodelle vielä 5000 metrin kilpailun, mutta helpolla en tule siinä pääsemään. Pannaan kaikki peliin ja sitten viikoksi mökille Pyhännälle, Raitanen sanoo.

Hiljattain 5000 metriä 13,18,01 juossut Ruotsin Suldan Hassan pinkoo Tampereella 1500 metriä. Ruotsalaisten tilastokärki 5000 metrillä on Emil Danielsson, joka juoksi ennätyksekseen 13.47,65 viime viikolla Göteborgissa samassa kilpailussa Hassanin kanssa.

Lakka: Tasaista vääntöä odotan

Lakka on tilastot tutkinut ja tietää mitä tulossa. Suomen miehillä on mahdollisuudet voittoon, mutta se vaatii hyvää onnistumista erityisesti juoksulajeissa.

– Odotan tasaista vääntöä joukkueiden välillä. Toivottavasti kelit suosivat meitä ja yleisöä, Lakka sanoo.

Lakka on voittanut 110 metrin aidat kaikissa käymissään Ruotsi-ottelussa sitten vuoden 2015.

– Aika moni on tulossa maaotteluun nousukunnossa, minä mukaan lukien. Se on monelle mahdollisuus tehdä vielä hyvä tulos tähän kauden loppuun, Lakka sanoo.

Kapteeniksi Lakka lähtee mielellään.

– On se iso kunnianosoitus päästä tällaisen maajoukkuekatraan hengenluojaksi. Toivottavasti pystyn samaan joukkueeseen hengen, jolla se pystyy parhaaseensa ja ylittää odotukset.