Lyles, Jackson ja Richardson kiitivät voittoon Zürichissä – Duplantis yritti jälleen ME:n rikkomista

Budapestin MM-kisojen kolmoismestari Yhdysvaltain Noah Lyles jatkoi voittosarjaansa Timanttiliigan Zürichin kilpailun 200 metrillä. Erriyon Knighton haastoi Lylesiä väkevästi juoksun lopussa, mutta Lyles vei voiton ajalla 19,80. Knighton oli toinen seitsemän sekunnin sadasosaa hitaampana ja britti Hughes Zharnel oli kolmas ajalla 19,94.

Naisten 200 metrillä hallitseva maailmanmestari Shericka Jackson oli omaa luokkaansa. Jamaikalaissprintteri kiihdytti ylivoimaiseen voittoon loistoajalla 21,82, joka syntyi 0,8 metriä sekunnissa puhaltaneeseen vastatuuleen. Britti Daryll Neita oli toinen ajalla 22,25 ja Yhdysvaltain Kayla White kolmas ajalla 22,33.

Naisten 100 metrillä Yhdysvaltain Sha’Carri Richardson kiiti juoksun viimeisellä 30 metrillä eroon muista ja voittoon ajalla 10,88. Budapestin MM-kisoissa Richardson voitti mestaruuden huippuajalla 10,65.

Jamaikan Natasha Morrison ja Elaine Thompson-Herah juoksivat Zürichissä saman ajan 11,00. Toinen sija meni Morrisonille maalikamerakuvan tarkastelun jälkeen.

Nuguse yllätti maailmanmestarin

Norjan Håvard Bentdal Ingvaldsen jatkoi läpimurtokauttaan ja juoksi voiton 400 metrillä ajalla 45,28. Espoossa alle 23-vuotiaiden EM-tittelin voittanut juoksija oli Budapestin MM-kisoissa kuudes ja pudotti alkuerissä maansa ennätyksen lukemiin 44,39. Italian Davide Re oli Zürichissä toinen ajalla 45,49.

Josh Kerr näytti vielä loppusuoran puolessa välissä juoksevan Zürichissä 1500 metrin voittoon, mutta Yhdysvaltain Yared Nuguse kiri sisäradalta viime hetkellä ohi. Hän peittosi Budapestissä 1500 metrin maailmanmestaruuden voittaneen Kerrin kahdella sekunnin sadasosalla ajalla 3.30,49. Juoksua 800 metristä liki maaliin johtaneen Kerrin aika oli 3.30,51.

Ensimmäiset 800 metriä juoksu vauhditti Puolan Patryk Sieradzki, veti avauskierroksen 54,84 sekuntiin ja toi letkan 800 metriin ajassa 1.51,26 Kenian Abel Kipsang oli kolmas ajalla 3.30,85 ja britti Georg Mills neljäs ennätyksellään 3.30,95

Joseph aitoi Sveitsin ennätyksen 13,08 – McMaster yllätti Warholmin

Etiopian Yomif Kejelcha karkasi pääjoukolta vajaat kilometri ennen maalia ja voitti 5000 metriä ylivoimaiesti ajalla 12.46,91. Halliradoilla kaksi 3000 metrin maailmanmestaruutta voittanut juoksija oli Budapestin MM-kisojen 5000 metrillä viides.

Toiseksi Zürichissä kiri Etiopian Selemon Barega ajalla 12.54,17. Barega voitti 10 000 metriä Tokion olympialaisissa ja oli Budapestin MM-kisoissa 10 000 metrillä kolmas. Yhdysvaltain Grant Fisher oli Zürichissä kolmas ajalla 12.54,49.

Sveitsin Jason Joseph järjesti kotiyleisölle hurrattavaa. Hän voitti 110 metrin aidat Sveitsin ennätyksellä 13,08. Myös edellinen maan ennätys 13,10 oli Josephin nimissä. Sen hän ehti kesän mittaan juosta kahdesti. Budapestin MM-kisoissa sveitsiläisaituri oli seitsemäs. Enrique Llopis oli Zürichissä toinen ajalla 13,31.

Budapestin MM-kisojen 400 metrin aitojen hopeamitalisti Kyron McMaster järjesti yllätyksen kukistamalla matkan ME:n haltijan ja tuoreen maailmanmestarin Norjan Karsten Warholmin. McMaster johti juoksua koko matkan ja voitti sen ajalla 47,27. Warholm hävisi voiton kolmella sekunnin sadasosalla.

Barshim korotti riman 240:een – Duplantis jälleen ME:n kimpussa

Qatarin Mutaz Essa Barshim voitti korkeushypyn ylitettyään 235 ensimmäisellään. Hän yritti kahdesti korkeudesta 237 ja siirsi viimeisen yrityksen 240:een, mutta ei onnistunut ylittämään rimaa. Hamish Kerr oli toinen Uuden-Seelannin ennätyksellä 233 ja Etelä-Korean Sanghyeok Woo kolmas ylitettyään 231.

Armand ”Mondo” Duplantis päätti Zürichin kilpailun samalla tapaa kuin Budapestin MM-kisoissa, eli voittoon ja yrityksiin ME-korkeudesta 623. Uransa 24. Timanttiliigan kilpailuvoiton Duplantis varmisti ylittämällä kuusi metriä. Sen jälkeen rima nousi 623:een. ME-yrityksistä kolmannella Duplantis oli lähellä onnistua.

Yhdysvaltain Sam Kendricks oli toinen ylitettyään 595 ja hänen maanmiehensä KC Lightfoot kolmas 585n:n ylityksellä.

Muir voitti 800 metriä, Williams nopein pika-aidoissa, Yavi vei estejuoksun

Skotti Laura Muir osoitti Zürichissä, että myös 800 metriä kulkee. 1500 metrillä Budapestissä kuudenneksi juossut Muir voitti Zürichin kilpailun mainiolla ajalla 1.57,71. Juoksussa avauskierros mentiin 56,47, jonka jälkeen Muir nousi 300 metrin kirillä kärkeen ja ylivoimaiseen voittoon. Australian Catriona Bisset oli toinen ajalla 1.58,77 ja Jamaikan Adelle Tracey kolmas ajalla 1.59,05.

Hallitseva maailmanmestari Danielle Williams ei ollut yllätettävissä naisten 100 metrin aidoissa. Hän johti juoksua hienokseltaan koko ajan ja voitti ajalla 12,54. Yhdysvaltain Alaysha Johnson oli toinen ja Kendra Harrison kolmas ajoin 12,58 ja 12,59.

Bahrainin Winfred Yavi ei antanut Kenian Beatrice Chepkoechille mahdollisuutta revanssiin naisten 3000 metrin esteissä. Budapestin MM-kisoissa Yavin jälkeen toiseksi sijoittunut Chepkoech yritti kiritaistossa haastaa Yavin, joka kuitenkin vei voiton ajoin 9.03,19 ja 9.03,70.

Rojas löysi varmuuden ja loikki 15,15

Naisten kolmiloikan venezuelalainen supertähti Yulimar Rojas löysi hyppyynsä toisenlaista varmuutta kuin Budapestin MM-kisojen finaalissa. Hän voitti kilpailun tuloksella 15,15, joka jää kolme senttiä hänen kauden parhaastaan. Rojasin toiseksi pisin hyppy kantoi tasan 15 metriä ja tuli heti ensimmäisellä kierroksella.

Jamaikan Shanieka Ricketts oli toinen ponkaistuaan 14,68 ja Kuuban Liadagmis kolmas tuloksella 14,73. Budapestin MM-kisojen hopeamitalisti Ukrainan Marina Beh-Romantshuk oli kuudes saatuaan tuloksen vain yhdellä hypyllä, joka kantoi 14,37.