LUM:n tyttöjen viestijoukkue nautti YAG:ssä

LUM:n tyttöjen viestijoukkue nautti YAG:ssä

Youth Athletics Gamesin viimeisenä päivänä, sunnuntaina, nähtiin Leppävaaran stadionilla mielenkiintoinen ja jännittävä 13-vuotisten tyttöjen 4 x 60 metrin aitajuoksuviesti.  Tytöt juoksivat erinomaisia tuloksia ja uusia ennätyksiä.

Tunteet vaihtelivat suurten arvokisojen tyyliin riemusta pettymykseen ja uudelleen riemuun. Sääntöjä on noudatettava tarkasti, ja valitettavasti muutama joukkue jouduttiin hylkäämään vaihtorikon takia, mutta hylkäyset peruttiin myöhemmin.

Viestikilpailussa on sama aitakorkeus, 76,2 senttiä, kuin henkilökohtaisessa kilpailussa, mutta aitojen välit ovat puoli metriä lyhyempiä, ja täten myös aitoja on yksi enemmän eli seitsemän. Aitaviestit juostaan edestakaisin sukkulaviestinä, eikä niissä kanneta kapulaa, vaan vaihto tapahtuu käteen läpsäyttämällä.

Lappeenrannan Urheilu-Miehet sijoittui 13-vuotisten tyttöjen 4 x 60 metrin aitajuoksuviestissä neljänneksi ajalla 43,66. Nopeammin juoksivat Kuivasjärven Aura, Espoon Tapiot ja Jyväskylän Kenttäurheilijat.  Joukkueita oli 16 Helsingistä Rovaniemelle. LUM:n joukkueessa juoksivat Essi Vehmaa, Emma Weckström, Rebecca Nisonen ja Sani Rantalainen.

Essi Vehmaa osallistui YAG:hen toista kertaa. Hän juoksi ensimmäisen osuuden.

    – Hyvin meni, en kolhinut aitoihin. Olen osallistun näissä kisoissa kolmeen henkilökohtaiseen lajiin ja viestiin. Voitin60 metrin aidoissa pronssia. Suosikkilajini ovat aitajuoksu ja pituushyppy. Esikuvani on Nooralotta Neziri, Essi kertoi.

Emma Weckström kiiti toisen osuuden lentävällä lähdöllä.

    – Vaihdot sujuivat hyvin. Olemme harjoitelleet niitä paljon. Parhaat lajini ovat pituus ja kolmiloikka. Yleisurheilussa on kivointa monipuolisuus ja kilpaileminen, Emma sanoi.

Kolmannen osuuden aitoi Rebecca Nisonen.

    – Vauhti loppui kolmannella aidalla, mutta pääsin uudestaan rytmiin seuraavan aidan jälkeen. Päälajini ovat 600, 800 ja 1000 metrin juoksut. Suosikkiurheilijani on Sandra Eriksson, Rebecca jutteli.

Ankkurina maaliin päästeli Sani Rantalainen.

    – Kolhaisin polven yhteen aitaan, mutta muuten meni hyvin. Suosikkilajini ovat 60 metrin aitajuoksu ja pituushyppy. On mukavaa urheilla isoissa kisoissa. Urheilemisen lisäksi parasta ovat kaverit. Yhteishenki oli tosi hyvä, Sani kehui.

LUM:n viestijoukkueen jäsenten ohjaajia ja valmentajia ovat Piia Bryggare, Pasi Peltola, Laura Kangas sekä Jonna ja Maiju Mattinen.

LUM:n joukkue majoittui hotellissa ja tutustui stadionin lähellä sijaitsevaan suureen kauppakeskukseen.  Leppävaarassa joukkuetta kannustivat juoksijoiden vanhemmat ja seuran muut urheilijat. Sunnuntaina satoi, mutta perjantaina ja lauantaina aurinko paistoi ja ilma oli lämmin.

(Jyrki Repola.)