Lue uusi Spurtti News: Sauna-ahon sitkeys palkittiin – Keihäskarnevaalien talvileiritys käynnnistyi – YAG 2023 Nurmijärvellä

Vammat ja kuntouttaminen ovat valitettavaa arkea monelle huippu-urheilijalle aikuisiässä. Harva urheilija on joutunut ottamaan mittaa motivaatiostaan ja kärsivällisyydestä yhtä rajusti ja yhtä nuorena kuin keihäänheiton alle 18-vuotiaiden Euroopan mestari Veera Sauna-aho.

Sauna-aho, 17, on sinnitellyt pitkään toistuvien nilkkavaivojen, ja kiusaa on tehnyt myös olkapää. Viime kesänä alle 18-vuotiaiden EM-kilpailuissa Jerusalemissa asetelma näytti haastavalta, kun karsinta ja finaali olivat perättäisinä päivinä, mutta Sauna-aho sivalsi mestariksi.

– Viimeisen heiton jälkeen en ollut varma, olinko voittanut, mutta sitten kentän laidalta huudettiin, että tuuleta nyt vähän. Nostin kädet pystyyn ja kysyin, että voitinko minä, Sauna-ajo kertoo Spurtti News lehden haastattelussa Lue koko lehti tästä linkistä.

Nuorisoyleisurheilun Spurtti News -lehdessä tunnelmia Pihtiputaan keihäskarnevaalien talvileiriltä, asiaa Nurmijärven Klaukkalan kentällä ensi kesänä järjestettävästä Youth Athletics Games -tapahtumasta, Topi Raitasen ja Iida Lounelan haastattelut, vinkkejä flunssan torjuntaan, asiaa unesta ja Hese-kisoista sekä paljon muuta.

Lehti: PDF-muodossa: Spurtti 2-2022