Loiste Energia vauhdittaa MM-kesän Eliittikisojen kehitystä

Erikssonilla yksi tavoite Brysselissä: Toinen kilometri kovaa

Yleisurheilun MM-kesän kotimaisen kilpailukauden selkäranka on viiden kilpailun Loiste Eliittikisasarja. Suomalainen energiayhtiö Loiste jatkaa sarjan nimikkoyhteistyökumppanina toista vuotta.

– Loisteen mukana olo mahdollistaa sarjan kehitystyön sekä esimerkiksi lajiryhmäkohtaiset palkintorahat. Käytännössä se tarkoittaa, että yhä useampi suomalainen yleisurheilija tienaa kisasarjasta, sanoo Suomen Urheiluliiton (SUL) toimitusjohtaja Jarmo Mäkelä.

Loiste Eliittikisoissa mitellään sarjan parhaan urheilijan tittelistä. Se tuo voittajalle 10 000 euron palkinnon. Viime vuonna pääpotin vei Lahden Eliittikisoissa 3 000 metrin estejuoksun Suomen ennätyksen juossut Sandra Eriksson, joka on myös yksi tulevan sarjan tähdistä.

– Kisasarjan aikana annetaan näyttöjä Pekingin elokuisiin MM-kisoihin. Joukkue valitaan kaksi päivää Kuortaneen Eliittikisan jälkeen. Tampereella kamppaillaan sitten maaottelupaikoista Tukholmaan, sanoo SUL:n valmennusjohtaja Jorma Kemppainen.

Kilpailusarja alkaa Lahdesta 14. kesäkuuta ja jatkuu Lapinlahdella (19.7.), Joensuussa (23.7.), Kuortaneella (8.8.) ja Tampereella (5.9.). Kemppainen ennustaa, että naisten 100 metrin aidat, miesten keihäs ja pituushyppy sekä naisten 3000 metrin esteet ovat MM-kesän kisojen vetonauloja.

– Viime kesästä jäivät monen mieleen Erikssonin juoksujen ohella ainakin Nooralotta Nezirin 100 metrin aitojen SE-juoksu Kuortaneella, Nezirin haastajien Iida Aidanpään ja Matilda Bogdanoffin ennätysjuoksut sekä Lassi Etelätalon voittoheitto Joensuussa, ja sprintteri Eetu Rantalan 10,30 Lahden 100 metrillä.

Ylen televisioiman kilpailusarjan kehitystä vauhdittaa myös kilpailun järjestäjien keskinäinen kilpailu. Viime kauden päätteeksi sarjan parhaana kilpailunjärjestäjänä palkittiin Joensuu.

Loiste on suomalainen, valtakunnallisesti toimiva energiayhtiö, jolla on vahva kokemus sähkön myynnistä ja sähköverkoista. Loisteella on noin 200 000 tyytyväistä asiakasta ja se kuuluu Suomen suurimpien energiamyyjien joukkoon.